AVOCADO 12 STK MODEN

Hovedinnhold Hovedmeny

AVOCADO 12 STK MODEN

Varenr.: 4001 70

Avokado gjør seg både i salater og sauser, for eksempel guacamole til taco. Den er fyldig og metter godt, noe som skyldes det høye fettinnholdet. Men det er sunt fett!

Opprinnelsesland Spania

  • Kvalitet

    Skallet skal være blankt og fast. Fruktkjøttet er kremgult og/eller pistasjegrønt. Moden avokado gir etter for trykk. Hold hele frukten i hånden og klem forsiktig. Skallfargen på modne avokado varier fra grønt til til mørk brunt på de forskjellige sortene. Fruktkjøttet er best når det kan smøres med kniv.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Umoden avokado har lang holdbarhet i temperatur på 6-10 º, men modnes lett på kjøkkenbenken i en plastpose sammen med f.eks et eple. Moden avokado kan oppbevares i kjøleskap, men aldri under 5 ºC. Da får den grått fruktkjøtt.

  • Smak

    Smaken er mild og litt nøtteaktig.

  • Helseeffekt

    Enumettet fett er godt for hjertet og kolesterolet. Denne typen fett er avokadoen svært rik på. Hele 77 % av kaloriene i avokado kommer fra fettet den inneholder. Dette halvfaste fettet har en sunn helseprofil sammenlignet med det mettede, harde dyrefettet (det du finner i bacon, pølser og helfete meieriprodukter). Du er faktisk avhengig av å spise litt mykt fett for å kunne gå ned i vekt! Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin C er en antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Kalium er et mineral som virker blodtrykksenkende og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.

  • Bruksområde

    Avokado kan spises rå rett fra skallet, brukes som pålegg, i supper, sauser, salater, barnemat og som forretter.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
787 kJ
Energi kcal
191 kcal
Fett
19,6 g
Hvorav mettede fettsyrer
3,4 g
Karbohydrater
0,4 g
Énumettet fett
0,4 g
Kostfiber
3 g
Protein
1,8 g
Folat
0,031 µg
Kobber (Cu)
0,25 mg
Betakaroten
0,048 µg
Kalsium (Ca)
19 mg
Flerumettet fett
2,6 g
Jern (Fe)
0,5 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
583 mg
Magnesium (Mg)
27 mg
Natrium (Na)
0,07 mg
Niacin
2,1 mg
Fosfor (P)
57 mg
Vitamin A
4 RAE
Vitamin B6
0,003 mg
Vitamin C
1 mg
Vitamin E
2,2 alfa-TE
Sink (Zn)
0,6 mg
Omega3
0,16 g
Omega6
2,31 g
Riboflavin
0,09 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter