URTE KORIANDER KG

Hovedinnhold Hovedmeny

URTE KORIANDER KG

Varenr.: 5006 11

Koriander er smaksrik og mye brukt i Asia og Mexico. Lukten er helt spesiell med et parfymert, sitrusaktig preg. Koriander brukes f.eks. til gryteretter, salater, kylling, sauser, fiskeretter og salsa.

Opprinnelsesland Etiopia

  • Kvalitet

    Bladene skal være grønne uten tegn til gulskjær. Koriander har myke, tannete bladverk og stilker.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevares kjølig.

  • Smak

    Smaken er skarpt jordaktig.

  • Helseeffekt

    Krydderurter er svært spennende rent ernæringsmessig, men de veier lite. Du skal derfor bruke svært mye friske urter for å få en næringsstoffeffekt av dem - men alle monner drar! Heldigvis er de proppfulle av andre plantestoffer som også har helseeffekt, selv i de mengdene vi vanligvis bruker urter. Betakaroten er en kraftig antioksidant som har mange cellebeskyttende oppgaver i kroppen. I tillegg omdannes det til aktivt vitamin A og inngår dermed i synsprosessen og i normal celledeling. Vitamin A er også viktig for huden, og betakaroten kan farge huden din nydelig solgyllen - uten at det er skadelig. Vitamin E er en kraftig antioksidant som beskytter fettet i cellene våre mot skader. Vitamin E forhindrer dermed for tidlig aldring og kan beskytte mot hjertesykdom. Vitamin C er en annen kraftig antioksidant som øker opptaket av jern i tarmen, og som styrker immunforsvaret vårt. I tillegg kan vitamin C resirkulere brukt vitamin E, slik at det kan brukes på nytt. Folat er viktig for hjertehelsen ved at det senker nivået av homocystein i blodet, et stoff som er forbundet med økt risiko for hjertesykdom. Folat deltar også i produksjonen av nye røde blodlegemer, og det er viktig for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som er eller vil bli gravide, bør sørge for et godt folatinntak.

  • Bruksområde

    Korianderbladene brukes til sauser, supper, karriretter, salater og retter med fjærfe. Frøene fra koriander kan brukes både hele og støtte. I tomatchutney, eplepaier, småkaker, ratatouille, og marmelade brukes støtte frø. I grønnsaksretter, supper og sauser brukes hele frø.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
98 kJ
Energi kcal
24 kcal
Fett
0,5 g
Karbohydrater
1,2 g
Énumettet fett
0,9 g
Kostfiber
3 g
Protein
2,1 g
Salt
0,1 g
Folat
0,062 µg
Kobber (Cu)
0,23 mg
Stivelse
0,3 g
Betakaroten
3,93 µg
Kalsium (Ca)
67 mg
Flerumettet fett
0 g
Jern (Fe)
1,8 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
521 mg
Magnesium (Mg)
26 mg
Natrium (Na)
0,46 mg
Niacin
1,1 mg
Fosfor (P)
48 mg
Vitamin A
328 RAE
Vitamin B6
0,0015 mg
Vitamin C
27 mg
Vitamin E
2,5 alfa-TE
Sink (Zn)
0,5 mg
Omega6
0,04 g
Riboflavin
0,16 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter