REDDIK PK.

Hovedinnhold Hovedmeny

REDDIK PK.

Varenr.: 4318 12

Den sprø og saftige reddiken har en karakteristisk peppersmak. Spis den som den er, ha den i salater, spis dem med dipp eller med ost, eller damp dem i 15 min. Reddikbladene kan også brukes i salaten!

Reddik kan spises som den er, eller kuttes og brukes som et sprøtt og smaksrikt tilskudd. Det finnes flere typer reddiker, der de vanligste er sommer- og vinterreddik. Sommerreddiken er liten og har en kraftig rødfarge, vinterreddiken er mer avlang og noe lysere i fargen. Hele reddiken kan brukes, inkludert bladene!

Opprinnelsesland Nederland

  • Kvalitet

    Reddiker skal være faste og sprø. Skallet er rødt eller rødt og hvitt. Fruktkjøttet er hvitt.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Oppbevar reddiken i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker den ikke så lett inn.

  • Smak

    Reddik har en skarp og pepperaktig smak.

  • Helseeffekt

    Reddiken gir salaten et sprøtt og friskt innslag, og du får med deg unne næringsstoffer også. Kostfiberet sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. På denne måten er kostfiber med på å holde kolesterolnivået nede. Kostfiber benyttes som energikilde av de helsebringende bakteriene i tarmen. Når de får gode levevilkår, blir det mindre plass igjen til de skadelige tarmbakteriene, og du øker sjansene for en sunn tarm og et godt immunforsvar. Vitamin C er en vannløselig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner.

  • Bruksområde

    Reddiker egner seg til å spise rå, men de er også nydelige i salater, som garnityr på smørbrød, på ostefatet og sammen med rå, marinert fisk.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
69 kJ
Energi kcal
16 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
2,5 g
Énumettet fett
2,4 g
Kostfiber
1 g
Protein
0,7 g
Folat
0,014 µg
Kobber (Cu)
0,03 mg
Stivelse
0,1 g
Betakaroten
0,008 µg
Kalsium (Ca)
22 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,2 mg
Jod
0,001 µg
Kalium (K)
245 mg
Magnesium (Mg)
8 mg
Natrium (Na)
0,07 mg
Niacin
0,2 mg
Fosfor (P)
24 mg
Vitamin A
1 RAE
Vitamin B6
0,0005 mg
Vitamin C
21 mg
Vitamin E
0,1 alfa-TE
Sink (Zn)
0,2 mg
Omega3
0,03 g
Omega6
0,02 g
Riboflavin
0,01 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter