Veien til VM: Runa Kvendseth Det siste året har vært hektisk og spennende for 21 år gamle Runa Kvendseth. For bare litt over ett år siden tok hun fagbrevet, og få måneder etter kom hun på 2.plass i NM i kokkekunst, noe som gjorde henne ganske så unik.
Hovelsrud - en kylling du blir glad i Hovelsrud gård vil at kyllingen skal ha et godt liv, og har derfor valgt å begynne med økologisk kylling.
Fersk hvitløk fra Vang gård Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. Nå kan vi nyte fersk hvitløk med grønt gress fra Vang gård.
Sommerstemning med plommer og meloner Sommeren har virkelig meldt sin ankomst, og friske frukter frister i varmen. Frisk opp salater og buffeer med meloner og plommer. Kampanje i uke 26 og 27.
Makrell Makrellen er perfekt tilpasset et liv i de frie vannmassene, med muskuløs, strømlinjeformet kropp, smal spord, små finner og glatt hud som gir liten vannmotstand.
Satser på skjell som helårsvare Sjømatleverandøren BAMA Storkjøkken tar et dypdykk i havets rike og utvider sortimentet med smakfulle skjell og kråkeboller i ulike sorter.
Ny emballasje på salater! Salater i ny emballasje pakket på Linnes gård. Ved å øke antall i pakkene tilpasser vi oss våre kunders gjennomsnittlige handlemønster. Samtidig reduseres emballasjen for å spare plast og derav miljøet.
Kamskjell og det perfekte tilbehøret Kamskjell passer perfekt sammen med ertepuré, potetmos og sellerirotpuré.
1 av 5 om dagen! Å få i seg 5 frukt og grønnsaker om dagen er bra for helsa vår, og anbefalt av myndighetene. Et glass juice eller smoothie er en fin måte å få i seg 1 av 5 på.
Samkjøp av sjømat, frukt og grønt Gjennom Køltzow kan BAMA Storkjøkken tilby et fullsortiment innen sjømat og vilt. Dette gir fordeler både ved bestilling, på kjøkkenet og for miljøet.
Rorbua Aker Brygge Rorbua, spisestedet på Aker Brygge med historie, sjel og tradisjonsrik, norsk husmannskost, får både sjømat, vilt og grønt levert fra BAMA Storkjøkken.
Quality Airport Hotel Gardermoen Quality Airport Hotel, et spennende og nytenkende kurs- og konferansehotell på Gardermoen, er snart klart for en storslagen nyåpning og blir da å regne som Norges største Quality hotell.
Møt suppeheltene Vår stjernekokk Lise Finckenhagen, har designet 31 smakfulle oppskrifter med spesielle helsemessige eller praktiske egenskaper. Bli kjent med våre suppehelter!
Smakfull vegetarmat BAMA Storkjøkken ønsker å gjøre det litt enklere å leve sunt. Derfor satser vi også stort på spennende vegetarprodukter.
BAMA Storkjøkken & Bærekraft BAMA Storkjøkken har ambisjoner om å bidra til å oppfylle alle FNs 17 bærekraftsmål. Vi har likevel valgt å løfte frem noen av målene, da disse er spesielt relevante for vårt forretningsområde.
Helt ny reddik Roy Hasle, vår nytenkende Kort & Godt produsent, har brukt flere år på å teste nye typer reddiker, og nå har han med en god dose tålmodighet funnet den perfekte oppskriften.
Lutefisksesongen er i gang! Oktober har meldt sin ankomst, noe som betyr at lutefisksesongen endelig er i gang.
Vegme – soya helt uten GMO Vegme er et soyabasert alternativ til kjøtt som scorer mye bedre enn kjøtt på bærekraftsområdet. FN har satt opp 17 mål om bærekraftig utvikling som skal forandre verden, og disse støtter BAMA opp om.
Søtpotetens mangfold Om det er den flotte fargen, de mange næringsstoffene, eller det brede bruksområdet - søtpoteten har blitt utrolig populær i Norge de siste årene.
Sunne mellommåltider Mange kjenner seg igjen i behovet for små mellommåltider i løpet av dagen. Som kokk eller kjøkkensjef kan du ha innvirkning når det gjelder å unngå usunne løsninger.
Hvem vil vel kaste penger? Per Christian Valland i BAMA Culinary Team liker ikke å kaste den beste delen av grønnsakene. Enda mindre liker han å kaste penger.
Let's go vego! Når vi satser på vegetar satser vi på Vegme! 3. april lanserer vi en fersk, smakfull og bærekraftig nyhet!
SMAK 2017 SMAK 2017 er i gang på Norges Varemesse i Lillestrøm og vi er på plass med masse spennende produkter og en splitter ny stand!
Med fokus på bærekraft Vi er stolte av å kunne si at flere produkter i Køltzow sortimentet nå er ASC og MSC sertifisert.
Reisebrev #3 Veien mot Lyon Nå er det bare dager igjen til det braker løs i Lyon. Vi er klare! #teamcwd
Reisebrev #1 veien mot Lyon BAMA Storkjøkken har utfordret meg til å skrive litt om veien mot Lyon. Alle som kjenner meg vet at jeg liker best å jobbe og skravle, men la gå, her kommer første reisebrev.
Reisebrev #2 Veien mot Lyon Her kommer det andre reisebrevet på veien mot Lyon. Nå står vi på det travleste i Budapest, så dette blir et kort brev.
Amalfi-sitron Amalfikysten sørvest for Napoli er kjent for sine lange tradisjoner med sitrondyrking, og det er så klart den smaksrike Amalfi-sitronen vi snakker om. Denne sitronen blir regnet som en av de aller beste sitronsortene og tilgangen er meget begrenset.
Årets grønne kokk 2017 Det har vært stor interesse for konkurransen Årets grønne kokk som går av stabelen 10. februar på SMAK 2017. Utrolig mange kreative retter på et høyt nivå er sendt inn. Vi gleder oss til å se alle de innovative og spennende menyene.
Historisk sus over juletallerken Hvorfor ikke komplementere de tradisjonelle norske matrettene i den kommende høytiden med noen av BAMA Storkjøkken sine nasjonale matskatter?
Løjrom - det røde gullet Man har kun 5 uker på å finne det røde gullet. Midt på natten setter de seg i sine båter i vær og vind. Det er sikløjen og dens rogn fiskerne i Kalix i Sverige er ute etter.
Julepotetene Julen er her igjen som året før og året før det, og det er julematen også. Lutefisk, pinnekjøtt, and eller torsk. Det finnes mange tradisjoner for hva man spiser i julen, og det samme gjelder tilbehøret og ikke minst hvilken potet vi foretrekker. Norge er en potetnasjon og mange nordmenn har sine potetfavoritter i denne høytiden.
Helt vilt sunt og godt! Det er kaldt i luften, høsten har farget trærne og vi er midt i den herlige viltsesongen. Men noe av det som er interessant for dagens kjøttetere er at viltkjøttet ikke bare er smaksrikt, men også magert, sunt og næringsrikt.
Rosettkål Rosettkål også kjent som flower sprout kom på det norske markedet i 2015 og er nå klar for en ny sesong. Denne lille kålen er en krysning mellom rosenkål og grønnkål, og ble tatt i mot med glede av kokker som hadde ventet på noe nytt å sette på menyen. Den er nemlig like god på smak som den er dekorativ på tallerken!
Gresskar er supermat! Gresskar betegnes som supermat. Det betyr at den har en helt eksepsjonell positiv helseeffekt, gjerne langt ut over hva de rene næringsstoffene i matvaren gir oss av vitaminer, mineraler, sunne fettsyrer eller proteiner.
Moreller Det er ikke rart morellen er en stor favoritt blant mange nordmenn. Den søte og runde smaken gjør at de også kalles søtkirsebær.
Den søte og saftige høstfrukten Sommer går mot høst og nye smaksrike råvarer er klare for å settes på menyen. En av disse råvarene er den søte og saftige høstfrukten plomme.
Høstferie = potetferie I disse dager er det mange som har høstferie. Tidligere ble denne ferien kalt potetferie.
Kort & Godt Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet.
Søtt og godt Den søte smaken av norske jordbær skyldes lange, lyse sommerdager og kjølige netter. Men viste du at vi har flere typer jordbær med ulik aroma og farge?
Havets dronning I Nordlandstrompet fra 1600-tallet skriver Petter Dass «Du smuckeste Qveite, du Dronning i Vand». Dette var en fisk den anerkjente teologen og dikteren tydelig satte pris på. Det samme gjør vi! Med sitt elegante utseende, smaksrike hvite fiskekjøtt og i følge folket som levde før Kristus, sin klokskap fortjener den tittelen "havets dronning".
Langstrakt, frisk og syrlig Du setter tennene i en syrlig rabarbra dyppet i sukker og sommerminnene strømmer på. Eller er det bestemors rabarbrasuppe som vekker sommerfølelsen hos deg? Uansett, nå er den norske rabarbraen her og klar for å settes på menyen.
Den kalles Nordens hvitløk Det er flere grunner til at ramsløken har fått nettopp dette navnet! Den smaker, lukter og har mange av de samme egenskapene som en hvitløk.
Ta en potet.. Poteten er en av de viktigste matvarene vi har i verden og den kommer i ulike former, farger og smaker.
Bærekraftighet Bærekraft er enkelt sagt å benytte naturens ressurser på en slik måte at våre etterkommere kan dra nytte av naturen i fremtiden.
Sesongkalender Se vår sesongkalender med oversikt over norske råvarer i sesong og hvor i landet de dyrkes.