Gyda Gård

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake

Gyda Gård

Jordeplene på Gyda gård blir ikke plukket fra trærne, om noe skulle tro det. Både på fransk og i noen norske dialekter omtaler man poteten som «jordeple».

Sigurd Strand Pedersen er lidenskapelig opptatt av gamle potetsorter og har gjennom flere år testet over 100 gamle sorter. Noen dyrkes nå aktivt. De vokser i et vestvendt og solfylt miljø ved sjøen Riskakverven, eller i Romsdalen, der Sigurd lager sine egne settepoteter. Åkrene her ligger ved Raumaelva. God mineralrik sandjord og godt med sporstoff gir god smak. Fotosyntese gir sødme til smaken! Det er ca. 4000 planter pr. mål og når disse har det bra blir knollene mange istedenfor store. Alle sortene er kokefaste, melne og i fire størrelser. I tillegg dyrker Sigurd frem den gamle jordskokken, som før i tiden var mer populær å ha i maten enn selve poteten!

Produkter som leveres til Kort & Godt

KORT & GODT JORDSKOKKER

Beliggenhet og kontakt

Gyda Gård

,

Telefon:

Mobil:

E-post: