Bama Storkjøkken

Kort & Godt

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet.

 

Hva er Kort & Godt?

For å hedre den norske bonden og fremme de gode norske råvarene maksimalt har BAMA Storkjøkken lansert konseptet Kort & Godt. Sammen med Gartnerhallen ønsker vi å øke fokuset på god lokalprodusert mat, den norske bonden og miljøet.  Å handle lokalt, er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. Både for oss selv, de lokale bøndene og for miljøet. Vi ønsker å være en leverandør av kunnskap og innsikt, ikke bare råvarer. Konseptet handler om opprinnelse, smak, sesong, kvalitet, jordsmonn og klima. Vi ønsker å gi deg historien om råvaren og bonden slik at du kan fortelle historien videre til dine spisegjester.

Bøndene som er innlemmet i Kort & Godt-konseptet følges tett, og gjennom dette får vi innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv. Kort & Godt-satsningen lager møteplasser hvor kokker, kjøkkensjefer, servitører og innkjøpere kan møte bonden i råvarens rette element. Disse foraene gir rom for inspirasjon, erfaringsutveksling og kunnskapsoverføring.

Kort & Godt

Det startet i Øst

Kort & Godt startet som et pilotprosjekt høsten 2015 i region Øst, med fokus på Østfold, seks dyktige bønder og deres råvarer. Prosjektet ble meget godt mottatt av både BAMA Storkjøkken sine kunder og bøndene selv. Ved å følge et knippe bønder tett, fikk vi et innblikk i hvordan bøndene kontinuerlig tester og tilpasser råvarene sine til det beste for sluttbrukeren, den lokale floraen, gården og seg selv.  Pilotprosjektet ble en suksess, og BAMA Storkjøkken valgte å øke satsningen på kortreist lokalprodusert mat av høy kvalitet.  Kort & godt serien omfavner i 2016 alle BAMA Storkjøkken sine fem regioner, og har et tett godt samarbeid med 39 engasjerte og dedikerte produsenter.

SMS kode for presentasjon av bonden og råvaren

For å kunne gi våre kunder relevant informasjon om råvaren, er alle Kort & godt varene merket med produsentenes egen SMS kode. Dette gjør det mulig for forbrukeren å få en nærmere presentasjon av bonden og råvarene rett på mobilen.

Sesongkalender

Er du opptatt av lokalmat og vil du vite mer om Kort & godt? Gå inn på BAMA Storkjøkkens sesongkalender og lær mer om de entusiastiske bøndene og deres råvarer.  Her får du også en oversikt over hvilke frukter, bær og grønnsaker som er i sesong, hvem som produserer de og i hvilken region.