VÅRLØK RØD TROPEA 10 BT

Hovedinnhold Hovedmeny

VÅRLØK RØD TROPEA 10 BT

Varenr.: 3713 47

Vårløk er løk som blir høstet før den er fullt utvokst. Vårløk har mild smak. Hele vårløken kan spises, f.eks. naturell i salater, i lune potetsalater og finhakket i dressinger.

Opprinnelsesland Italia

  • Kvalitet

    Bladverket skal være friskt og grønt. Rotenden skal være hvit uten tørre skall.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Den beste oppbevaringstemperaturen er ved 2-4 ºC. Vårløk kan oppbevares i en plastpose eller i en tett plastboks noen dager i kjøleskap.

  • Smak

    Smaken er mild og aromatisk.

  • Helseeffekt

    Vitamin C er viktig for et sterkt bindevev i tenner, skjelett, hud og sener. Dette vitaminet fremmer også jernopptaket i tarmen og resirkulerer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler, fordi det også er en kraftig antioksidant. Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Vitamin K er nødvendig for at blodet skal kunne koagulere eller levre seg når du blør. Knollen på vårløken inneholder oså svovelholdige stoffer. Når du kutter, knuser eller tygger løken skjer det en kjemisk endring av disse svovelholdige stoffene - ved hjelp av enzymer omdannes basis-stoffet alliin til ulike allylsulfider via mellomtrinnet allicin. Disse stoffene kan bekjempe utviklingen av kreft, særlig kreft i spiserøret, mage og tarm. Det gjør de fordi svovelforbindelsene kan få fart på rensesystemer i kroppen som fjerner kreftfremkalende stoffer.

  • Bruksområde

    Vårløken brukes naturell eller varmebehandlet som en del av en salat eller som grønnsak til annen mat. Den er god både varm og kald.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
98 kJ
Energi kcal
23 kcal
Fett
0,2 g
Karbohydrater
2,3 g
Énumettet fett
2,3 g
Kostfiber
2,6 g
Protein
1,8 g
Folat
0,064 µg
Kobber (Cu)
0,08 mg
Betakaroten
0,598 µg
Kalsium (Ca)
72 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Trans fett
0,01 g
Jern (Fe)
1,5 mg
Jod
0,002 µg
Kalium (K)
276 mg
Magnesium (Mg)
20 mg
Natrium (Na)
0,16 mg
Niacin
0,5 mg
Fosfor (P)
37 mg
Vitamin A
50 RAE
Vitamin B6
0,0006 mg
Vitamin C
19 mg
Vitamin E
0,6 alfa-TE
Sink (Zn)
0,4 mg
Omega6
0,07 g
Riboflavin
0,08 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin