RØDBETER SPIRER

Hovedinnhold Hovedmeny

RØDBETER SPIRER

Varenr.: 4319 11

Fersk rødbete er en smaksopplevelse. Den passer til det meste og kan brukes på flere vis: pannestekt, kokt, urtebakt, saltbakt, most og gratinert. Prøv en sandwich med ovnsbakt rødbete og feta!

De fleste kjenner rødbeten i syltet form, men det er som fersk at den virkelig kommer til sin rett. Rødbeter kan brukes på svært mange vis: pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte. Kokte rødbeter med nypoteter, smør og gressløk er en rett i seg selv.

Opprinnelsesland Nederland

  • Kvalitet

    Rødbeter skal være faste og sprø.

  • Lagring

    Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker den ikke så lett inn.

  • Smak

    Rødbeter har en mild jordaktig smak med mye sødme.

  • Helseeffekt

    Kostfiberet i i rødbeten sikrer at tarmene får noe å jobbe med, og at tarminnholdet passerer raskere og forblir mykt. Dette beskytter mot utposninger, hemorroider og kreft i tarmen. Kostfiber kan også binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. På denne måten er kostfiber med på å holde kolesterolnivået nede. Kostfiber benyttes som energikilde av de helsebringende bakteriene i tarmen. Når de får gode levevilkår, blir det mindre plass igjen til de skadelige tarmbakteriene, og du øker sjansene for en sunn tarm og et godt immunforsvar. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket. Kalium er viktig for væskebalansen i kroppen samt for hjertehelse. Rødbeten har en kraftig farge som har vært brukt til farging av garr og tøy. Når vi spiser rødbete, vil antioksidantene i fargestoffet være med på å beskytte cellene i hele kroppen og dermed holde oss unge.

  • Bruksområde

    Rødbeten er utmerket både kokt og bakt, som varm eller kald grønnsak og som garnityr på smørbrød. Revet rødbete er fint i råkost og supper.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
206 kJ
Energi kcal
49 kcal
Fett
0,2 g
Karbohydrater
8,9 g
Énumettet fett
8,8 g
Kostfiber
2,5 g
Protein
1,6 g
Salt
0,1 g
Folat
0,068 µg
Kobber (Cu)
7E-05 mg
Stivelse
0,1 g
Kalsium (Ca)
0,016 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,0009 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
0,411 mg
Magnesium (Mg)
0,025 mg
Natrium (Na)
0,32 mg
Niacin
0,0002 mg
Fosfor (P)
0,034 mg
Vitamin B1 (tiamin)
0,0002 mg
Vitamin B6
0,0004 mg
Vitamin C
0,002 mg
Vitamin E
0,0001 alfa-TE
Sink (Zn)
0,0004 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter

Tilbehør