POTET VASKET KG

Hovedinnhold Hovedmeny

POTET VASKET KG

Varenr.: 4416 50

Nypoteter med spekeskinke og smeltet smør, eller rakfisk med ringerikspoteter. Vær ditt valg bevisst! Ulike potetsorter passer til alt fra baking, koking og råsteking til potetmos, potetsuppe eller frityrsteking.

Opprinnelsesland Norge

 • Kvalitet

  Potetene skal være faste og fine uten tegn til grønnskjær eller flekker.

 • Lagring

  Poteter oppbevares mørkt og kjølig, helst ved temperaturer mellom 4-8 ºC. De får en søtlig smak hvis lagringstemperaturen er lavere, fordi stivelsen blir omdannet til sukker. Blir potetene oppbevart for varmt, blir de fort myke og får groer. Potetene bør ikke utsettes for sollys. Lyset kan føre til grønne flekker av klorofyll. Under grønnfargen kan solanin dannes.

 • Smak

  Smaken er nøytral og god. Noen potetsorter har likevel mer smak enn andre, så velg med omhu.

 • Helseeffekt

  Poteten er en viktig rotvekst i Norge. På grunn av det høye karbohydratinnholdet har poteten blitt brukt som en basismatvare. Denne sentrale rollen poteten har i kostholdet skyldes det høye inneholdet av stivelse og gode lagringsegenskaper. Stivelse gir energi til kroppen og sørger for at musklenes energilager fylles opp. Til tross for at inneholdet av jern og vitamin C ikke er veldig høyt, er poteten en viktig kilde til disse stoffene fordi vi spiser den ofte. Derfor anbefaler helsemyndighetene oss å spise kokte og bakte poteter regelmessig. Kokes poteten med skallet på bevares store deler vitamin C-innholdet. Antioksidanten vitamin C fremmer jernopptaket i tarmen og fornyer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler. Kalium er med på å holde væske- og elektrolyttbalansen i kroppen normal. Når du svetter mye så taper du noe kalium, derfor kan det være lurt å spise kaliumrik mat etter en lang og intens treningsøkt eller på en varm sommerdag. Kalium er også gunstig for personer med høyt blodtrykk.

 • Bruksområde

  Poteten passer til nesten alt, både varme og kalde retter. Velg sort etter hva du skal bruke den til - noen sorter er kokefaste, andre melne, noen egner seg til baking, andre kan spises hele fordi de er så små.

Næringsinnhold pr. 100g

Énumettet fett
0 g
Flerumettet fett
0 g

Tilbehør