SALAT EKEBLAD RØD PK 700 GR
Varenr.: 3856 17
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Ekebladsalat har en stor rosett med tynne, delikate blader. Bladene minner om eikeblader. Smaken er fin og fyldig. Det finnes både rød og grønn ekebladsalat.
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Bladene ligner eikeblad, derav navnet. Bladene er tynne og noe sprø. Fargen er dyp burgunder. De innerste bladene er nærmest tofarget, da de er grønne nærmest stilkfestet.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Oppbevar salaten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne pakket i plastpose eller i lukket plastboks.
-
Smak
Smaken er fin med fyldig aroma uten bitterhet.
-
Helseeffekt
Det vannløselige B-vitaminet folat er viktig for dannelsen av friske røde blodceller og normalt DNA (arvestoff). Et tilstrekkelig inntak av folat er viktig før og under svangerskapet fordi folat forbygger fosterskader. Betakaroten og flere andre karotenoider omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og styrker kroppen mot infeksjoner, celledelingen går normalt og du får et godt mørkesyn. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi får en blødning. Polyfenoler er sterke antioksidanter og virker beskyttende mot kreft. En generell regel er at jo rødere blader salaten har, desto høyere innhold av polyfenoler har den. Men dette kan imidlertid variere avhengig av planten, opprinnelsen og salattypen.
-
Bruksområde
Ekebladsalat brukes som fat- og smørbrødpynt, og selvfølgelig i salater, gjerne blandet med andre salattyper og grønnsaker. Ekebladsalat har en kraftigere smak enn andre salater. Den egner seg derfor for eksempel i salater med kraftige dressinger og roquefortost.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 52 kJ
- Energi kcal
- 12 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 1,5 g
- Énumettet fett
- 1,5 g
- Kostfiber
- 1 g
- Protein
- 0,8 g
- Folat
- 0,089 µg
- Kobber (Cu)
- 0,01 mg
- Betakaroten
- 0,15 µg
- Kalsium (Ca)
- 16 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 186 mg
- Magnesium (Mg)
- 7 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,2 mg
- Fosfor (P)
- 22 mg
- Vitamin A
- 13 RAE
- Vitamin B6
- 0,0004 mg
- Vitamin C
- 6 mg
- Vitamin E
- 0,2 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,2 mg
- Omega3
- 0,04 g
- Omega6
- 0,02 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin