Bama Storkjøkken

1 av 5 om dagen!

Å få i seg 5 frukt og grønnsaker om dagen er bra for helsa vår, og anbefalt av myndighetene. Et glass juice eller smoothie er en fin måte å få i seg 1 av 5 på.


Rapporten «Utviklingen i norsk kosthold» fra 2017 viser at vi nordmenn spiste mindre frukt og bær i 2016 enn det vi gjorde året før. Dette er første gang vi ser en reduksjon av inntaket av frukt og bær blant den norske befolkningen. Vi når heller ikke opp til målet om å få i oss 5 om dagen.

Visste du at våre smoothier inneholder omtrent 50% moste frukter og bær? Omtrent halvparten av smoothien består av fruktjuice, mens den andre halvparten består av most frukt eller bær. Det vil si at hele den spiselige delen av frukten er med. For eksempel når det gjelder eplet, er også epleskallet en del av smoothien.

Appelsinjuice er rik på vitamin C, noe som bidrar til normal funksjon av immunforsvaret, og reduserer følelsen av trøtthet og utmattelse. Som en del av et sunt kosthold og en aktiv livsstil vil dette være godt for kroppen i vintermørket.

Ved å drikke et glass juice til frokost, eller en smoothie på farten, blir det raskt lettere å nå målet om 5 om dagen.