Det er ikke absolutt alt som passer til vilt. Men det som passer, passer gjerne til de fleste typer viltkjøtt. Vi drister oss derfor til å samle en gjeng med gode smaksvenner her.
Rotgrønnsaker
De norske rotgrønnsakene, med sin lange vekstperiode, gir god sødme. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, skorsonnerot og jordskokk passer perfekt.
Løk
Løkens sødme og gode samarbeid med syre gir gode garintyrer til vilt. Vi anbefaler delikatesseløk fra Kaaterud gård. Løken kan være rød og gul, både hel og skrelt. Prøv gjerne kepaløk, borettane, purre og sjalottløk.
Spinat
Egner seg veldig godt sammen med vilt fordi begge inneholder mye jern.
Kål
Blomkål, rosenkål, grønnkål (kale) og svartkål (black kale). Gjerne bare frest og tilsmakt med smør - eller kremet.
Sopp
Skogens gull er i sesong sammen med viltet og hører naturlig sammen.
Søte og syrlige saker
Eple, pære, tyttebær, rognebær, rips, havtorn, blåbær, kvede og druer er smakelige produkter som egner seg ypperlig når de er bearbeidet til vilt.
Urter
Persille, timian, løpestikke, einerbær, rosmarin, ertekarse, karvespirer, honningkarse, ramsløk (puré eller fersk).
Poteter
Norske potetvarianter kan anbefales. Les mer om ulike typer potet her.
Besøk vår netthandel for å se vårt utvalg av vilt og grønt.