Bama Storkjøkken

Skjell: De ulike sortene og egenskapene

Teppeskjell - Carpet Shell

Ligner litt på vongoleskjell - utseendemessig. Ligger nedgravd i sand, smaker utmerket som rå. Håndplukket som rå. Blir renset for sand på skjellhotellet. Klare før de kommer ut til kunde. Selges per kg. 3 kilo kartonger.

Kuskjell

Noe av det eldste i våre farvann (kan bli opp mot 490 år gamle). Kjøttet er lyst rosa med en fast, crispy struktur og spennende smak. Selges pr kg. 3 kilo kartonger. Har ikke størrelsesinndeling.

Oskjell

Rød-oransje rogn som gir fantastisk smak. Mange bruksområder. Selges per kg. 3 kg kartonger.

Norsk flatøsters

Unik intens, søt og særegen mineralsk smak. Robuste skjell. Selges store (110-150 gr). Selges i kasser på 24 stk.

Jomfrukamskjell

Oppdrettskamskjell ca. 1,5 år gamle. Små, søte og vanvittig møre i konsistensen. Selges i kasser med 25 stk. Størrelse: ca. 6-7 cm.

Kråkebolle - Echinoidea

Kråkebollene lever på stein, sand og bløtbunn der de beiter på tare og åtsler. Gonaden i kråkebollene har en søt og spennende smak, og er regnet som en delikatesse.

Vi har kråkeboller hele året.

Stillehavsøsters

Smaken av norsk stillehavsøsters karakteriseres av det kalde og rene vannet de lever i. En balansert kombinasjon av søthet og mineraler. Skjellene er fulle av ferskt, norsk sjøvann.

Strandkrabbe

Karakteristisk smak - perfekt til koking av kraft til supper og sauser. Ved varmebehandling får den en knallrød farge og er perfekt som pynt på skalldyrbord. Selges i kasser på 10 kg.