Fra januar til april er det skrei-sesong. Skrei anses som Norges nasjonalskatt, og er den mest bærekraftige torskestammen vi har. I tillegg er vår skrei MSC-sertifisert, som betyr at den kommer fra et fiskeri som ivaretar livet i havet.
Hva er Skrei?
Skrei er en torsk som vokser opp i Barentshavet, og som kommer til Norskekysten for å gyte. Etter fire til fem år i de enorme og næringsrike beiteområdene i Barentshavet i nord, har den endelig blitt voksen og sterk nok til å svømme langt. Instinktene fører millioner av torsk til kysten av Norge, hvor de gjennom mange hundre år har hatt sin faste gyteplass.
Skreien er fast og hvit i kjøttet, flaker seg lett, og er litt søtlig og mineralrik i smaken. Den er rik på proteiner, vitaminer og mineraler. Skrei-merket kan settes på torsk som er fanget nord for 62. breddegrad mellom 1.januar og 1.april.
Skrei passer perfekt sammen med ertepuré og poteter.
Kvalitetskrav for SKREI-merking
Skreipatruljen fra Norges Råfisklag er ansvarlig for SKREI-merket og passer blant annet på følgende;
- Hurtig og god utblødning (bløgges levende)
- Rask nedkjøling og rask levering
- Pene sløyesnitt og riktig hodekapping
- Garantert 12 døgns holdbarhet
Skrei kan bestilles i vår netthandel.