Bama Storkjøkken

Start med gulroten

Rydd plass til det grønne! En trend som kommer nå er å la det grønne spille hovedrollen på tallerkenen. Her setter Kristoffer Lofnes fra Kokkelandslaget fokus på norsk gulrot!

Kristoffer er medlem i Det Norske Kokkelandslaget som ble olympiske mestere i 2020 og vant bronse i VM i 2018. Han har jobbet flere år i utlandet, der han først merket seg den nye grønne trenden. La deg inspirere av superkokkens oppskrift på gulrot i variasjon. 

 

Variasjon av norske gulerøtter i sesong

4 stk gulrøtter

1 dl fløte

3 stk mini gulrot

1 stk lilla gulrot

1 stk gul gulrot

1 stk rispapir

2 dl creme fraiche

1 stk sitron

2 stk delikatesseløk rød

0,5 dl vann, 0,5 dl sukker, 0,5 dl eple eddik

10 g löjrom

2 ss olivenolje

1 ts smør

2 ss dillolje

10 g tørket dillpulver

Kjørvel, dill

 Fremgangsmetode: 

  1. Kok de vanlige gulerøttene mør i saltet vann. Kjør opp til pure til sammen med fløten og 1 dl av creme fraichen. Smaksett med salt og litt sitron. Del deliløken i to, kok opp syltelaken. Tilsett løken og trekk på svak varme i 10 minutter.
  2. Bruk en mandolin og skjær lilla og gul gulrot i tynne lange skiver. Så tynt det går slik at de fortsatt er hele. Legg i isvann og la stå i minst 30 minutter. Må ha mye vann og is.
  3. Friter rispapiret i nøytral olje på ca 200 grader. Legg så på papir. Smaksett med salt og tørket dillpulver.
  4. Stek minigulerøttene i en stekepanne med litt nøytral olje. Når de begynner å bli gylne avslutt så med en klikk smør og estragon. Smaksett med ønsket salt.
  5. Smak opp 1 dl creme fraiche med sitron zest, sitron juice og salt. Ha på sprøytepose. Plukk dill og kjørvel. Servers med litt löjrom om ønsket.

 

Regnbuegulrot smaker som vanlig gulrot, men de gir et flott fargespill i ulike retter. De lilla varierer fra helt mørke til lysere lilla, fargestoffet sitter kun i skallet, de er oransje inni. De gule varierer fra gul/hvit til lys oransje, fargen er gjennomgående. De er perfekte til å serveres rå - da holder de best på fargen.

 

 

 Norske røtter er helt fantastiske. Ikke vær redd for å sette de i hovedrollen. 

 

Besøk netthandelen vår, eller kontakt din salgskonsulent for å bestille fantastisk norsk gulrot.