Blomkålsuppe er smakfullt og enkelt å lage. Server det til lunsj på hotellet, kantinen eller sykehuset, og vi lover det blir godt mottatt.
Dette trenger du til 40 porsjoner
10 blomkål
10 løk
8 l hel melk
2 l fløte
½ kg smør
1 dl sitronjuice
Salt og pepper
Slik gjør du
- Sett melken og fløten på kok i en kjele.
- Ta ut stilk på blomkål og kutt resten i skiver så tynt du klarer. Spar noen skiver til garnityr i suppe. Kna det litt sammen til det nesten bare blir blomkål korn. Finkutt løken og stek dette i olje på høy varme 2 minutter.
- Hell på den varme fløtemelken over blomkålen og la det koke i 5 minutter.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser. Gi suppen ett oppkok igjen og rør inn kaldt smør. Smak til med litt sitron, salt og pepper.
- Stek blomkål skivene på høy varme i olje og servers om garnityr i suppen.