Høst og vinter er suppetid, og er det noe du virkelig lager bedre og raskere selv så er det grønnsakssuppe.
Våre venner i Flying Culinary Circus har vist oss at det er mulig å lage grønnsakssuppe fra bunnen like raskt som det tar å lage posesuppe. Så da er det vel ikke noe å lure på?
Dette trenger du til 40 porsjoner
20 gulrot
10 sellerirot
5 kålrot
20 løk (gjerne rød og gul)
10 purreløk
10 L vann (med buljongene nedenfor event. kraft)
20 kylling eller grønnsaksbuljonger
2 kg kokt skinke
1 bunt dill
1 pepperrot
1 dl dijonsennep
300 gram kaldt smør
Slik gjør du
- Skrell og kutt gulrot, kålrot, purreløk og løk i terninger. Finkutt stilken på dillen. Fres alt i en gryte med litt olje. Tilsett vann og buljongterninger. Kok opp og la småkoke i 12 minutter.
- Skjær skinken i terninger. Finhakk dill og riv pepperrot. Tilsett alt i gryten sammen med sennep og kaldt smør i terninger. Smak til med salt og pepper.
- Server med godt brød og smør
Tips
Har du bedre tid, kok en svineknoke og bruk kraften og kjøttbitene i suppen.