Norsk sesongkalender

Grundnes gård

Sola er meget viktig for potetene. Midnattssolen hjelper til, ikke minst fra 25. mai til 25. juli, da den jobber tre skift daglig. Det er sol døgnet rundt i denne perioden. 

Grundnes gård er stolt leverandør av en råvare-klassiker, nemlig den prisbelønte midnattsolpotetene ved navn Gulløye. De 800 målene med godsaker ligger rett syd for Tromsø, der Olav Grundnes er fjerde generasjon på gården. Han dyrker sine produkter på gamleelvesletter og gammel havbunn. Her finnes det noen arealer med lett moldjord og mye siltsand. Denne delen av Målselv-området byr på en kombinasjon av innlandsklima og kystklima – det beste fra begge verdener!

Gulløye fra Nord-Norge er en matskatt som har mottatt det offentlige kvalitetsstempelet Beskyttet Geografisk Betegnelse.

Produkter som leveres til Kort & Godt: Gulløye

Grundnes gård produserer også: Pimpernel , Solist potet , Målselvnepe , Mandelpotet , Juno

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Nord