Norsk sesongkalender

Hasle gård

Roy Hasle produserer røtter som har falt i god jord. Han har spesialisert seg på beter i ulike varianter. Han er en foregangsmann når det gjelder utprøving av sorter tilpasset gårdens vekstvilkår. Resultatet er Norges beste beter.

Hasle driver gården med sin kone Kathrine og sønnen André. Han er selv sjette generasjon på gården, men folk har bodd i området mye lenger enn som så. Værne kloster har for eksempel røtter tilbake til 1100-tallet, men her finnes også gravhauger som antas å være fra 300 år e.kr. Jordsmonnet er en blanding av morene og gammel sjøbunn. Jordene ligger tett på Årefjorden og strekker seg noen steder helt ned i fjæra. Jordsmonn, soldøgn og klima gjør området spesielt egnet for grønnsakproduksjon. I tillegg til beter og pepperrot, dyrker Roy hodekål, persillerot, havrerot og hvete.

Produkter som leveres til Kort & Godt: Chioggiabeter , Gule beter , Pepperrot , Hvite beter , Rødbeter , Reddikmix

Hasle gård produserer også: Persillerot , Reddik , Hodekål

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Øst