Norsk sesongkalender

Gilhus gård

Gilhus gård i Lier kommune drives av Ragne Helene Ravensborg og mannen Knut-Andreas Malmberg, og har vært i familiens eie i hele seks generasjoner, faktisk helt siden 1850. Gilhus er med sine 90 mål dyrkbar mark en liten til middels gård,  men med leid areal dyrkes det i dag grønnsaker på 500 mål. 

Gården ligger fint plassert ved Drammensfjorden. Lierelva renner tvers igjennom dyrkingsområdet og sikrer vanntilgangen gjennom hele sesongen. Jordsmonnet består av siltig lettleire som tidligere var havbunn.  Det er dette og beliggenheten som gjør noe som gir de optimale dyrkingsforholdene. 

Her var de tidlig ute med dyrking av brokkoli, kinakål og stilkselleri, som i tillegg til blomkål er hovedkulturene på gården i dag. De siste årene har de også dyrket brokkolini, i tillegg til at de nå for første gang kan skilte med norsk produksjon av stilkblomkål, for mange bedre kjent for som Fioretto. Disse ønsker vi spesielt å fremheve gjennom Kort & Godt.

Produkter som leveres til Kort & Godt: Brokkolini

Gilhus gård produserer også: Chioggiabeter , Kinakål , Brokkoli , Rødbeter , Stangselleri , Squash , Gule beter , Blomkål

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Øst