Norsk sesongkalender

Bergsdalsgarden

Her har samme familie drevet gården helt siden Shakespeares tid, og så mange generasjoner har det blitt at de har kommet ut av tellinga. Bergsdalelva renner gjennom den lune dalen, der åkrene til Ragna Lid og Arnfinn Trøen er vendt slik at jordene skal få mest mulig sol.

Den skiferholdige, mineralholdige og næringsrike jorda består av morenejord, skredjord og elveavsetninger, og er krydret med MYE stein. Det at Dalekvam ligger 500 meter over havet og har en lang vekstsesong, er med på å gi bærene og grønnsakene herfra en unik smak. De spesielle forholdene førte blant annet til at Bergsdalsgarden i 2015 høstet jordbær i oktober(!) og måtte stoppe da frosten kom.

Produkter som produseres på gården: Bergsdalspotet , Bergsdalsjordbær , Bergsdalsgulrot

Nasjonale matskatter

Denne bonden dyrker råvarer vi har samlet under navnet Nasjonale matskatter. Dette er produkter vi er så stolte av at vi synes de ikke bare bør selges i hele landet, men til enhver tid være på lager i hele vårt langstrakte land. Det er alltid noe helt unikt forbundet med disse produktene; en smak, en spesiell egenskap, en stolthet, en sjeldenhet. Gårdene som står bak våre Nasjonale matskatter kjennetegnes enten ved evnen til å videreføre spennende tradisjoner eller ved å være nyskapende, og noen ganger en kombinasjon av disse to. 

 

Vest