BRINGEBÆR 125 GR.

Hovedinnhold Hovedmeny

BRINGEBÆR 125 GR.

Varenr.: 2003 08

Bringebær er små og sarte med faste, saftfulle, dyprøde perler. De passer til syltetøy, men bringebær er kanskje aller best naturell. Alle slags desserter gjør seg med friske bringebær: is, kaker, pai og fruktsalater.

Bringebær har en søt og fyldig smak, som gjør bæret til en favoritt blant mange, for eksempel til is. Hvert enkelt bær består av flere små frukter, satt sammen av et frø dekket av rødt fruktkjøtt. En klase slike frukter utgjør et bringebær. Vi skiller mellom villbringebær og hagebringebær, der de ville er mindre og har en sterkere aroma.

Opprinnelsesland Portugal

  • Kvalitet

    Bærene skal ha jevn farge og være saftige uten å være fuktige utenpå.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Bringebær oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er begrenset.

  • Smak

    Smaken varierer etter sort og modning, men er normalt er søt med god syre og meget aromatisk.

  • Helseeffekt

    Antioksidanter beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Disse dannes ved normalt liv og aktivitet, men også ved stress, røyk, forurensing og solbestråling. En tommerfingerregel sier at jo mørkere farge frukten/grønnsakene/bærene har, desto mer antioksidanter inneholder den. Den flotte rødfargen på bringebærene forteller oss at her er det mye fenoler å finne, spesielt antocyaniner og ellagsyre. Disse antioksidantene kan forebygge kreft og hjertesykdom. Ville bringebær har litt høyere antioksidantinnhold enn hagebær. Vitamin C fungerer også som en antioksidant i kroppen, men har i tillegg andre oppgaver. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Fenolene tåler godt frysing, mens vitamin C-innholdet synker. Analyser av fryste og ferske bringebær viser liten forskjell i antioksidantinnholdet, tross for at vitamin C-innholdet er lavere. Kostfiberet i bringebærene er gunstig for tarmhelsen og sørger for en god fordøyelse.

  • Bruksområde

    Bringebær spises naturell, men er også en klassiker i syltetøy og saft. Prøv dem i kompotter og coulis (bærsaus) eller som garnityr på desserter og frokostblandinger.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
122 kJ
Energi kcal
29 kcal
Fett
0,4 g
Karbohydrater
3,2 g
Énumettet fett
3,2 g
Kostfiber
4 g
Protein
1,1 g
Folat
0,028 µg
Kobber (Cu)
0,08 mg
Betakaroten
0,003 µg
Kalsium (Ca)
16 mg
Flerumettet fett
0,3 g
Jern (Fe)
0,4 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
186 mg
Magnesium (Mg)
21 mg
Niacin
0,4 mg
Fosfor (P)
45 mg
Vitamin B6
0,0004 mg
Vitamin C
17 mg
Vitamin E
1,7 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,08 g
Omega6
0,16 g
Riboflavin
0,02 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter