Håndplukka

Hovedinnhold Hovedmeny

Håndplukka

Sjekk ukens utvalgte Håndplukka-produkter! Disse premiumproduktene er nøye valgt ut og representerer det beste av det beste. Vær oppmerksom på at utvalget kan variere og være begrenset, så vær rask med å sikre deg dine favoritter før de forsvinner fra hyllene.

Ukas håndplukka uke 24-25

Status uke 24-25

Sesongen for asparges i Norge og resten av Europa går mot slutten. I Tyskland er siste offisielle høstedag 21. juni, og da har vi varer normalt ut juni før plantene skal få hvile frem til sesongen 2025.

Det er et sceneskifte på råvarer i Italia og nå kommer nektrain og fersken. Melonene fra Sicilia er også verdt å nevne, topp kvalitet fra juni til august.

Sesongen er snudd på hodet når vi ser til Australia, nå begynner sesongen på sorte vintertrøfler fra Gavin i Manjimup. Denne uken venter vi på australske vintertrøfler, kjent for en kvalitet i verdensklasse. Både kvaliteten, duften og aromaen er helt fantastisk. 

Sesongen for spissmorkel er på hell og vi avslutter sesongen nå da kvaliteten, tilbake i januar igjen. Finnes noe Spissmorkel i Europa også, men tilgangen er sporadisk og kvaliteten utfordende da det ofte får problemer med mugg under transport. Sesongen for villsopp fra Europa er i startfasen, ustabil kvalitet og tilgang nå men dette bedrer seg når man kommer lengere inn i juli. Vi venter til vi ser mer stabile tendenser i tilgang og kvalitet før vi tar inn til lager.

En annen råvare vi ikke må glemme er sitronene fra Amalfi. Vi fikk en ny leveranse fra Ernesto på Amalfikysten og nå er smak og aroma helt utrolig. Dette er kanskje den aller beste tiden for sitroner og er vel verdt å teste ut!

Siste nytt