Håndplukka

Hovedinnhold Hovedmeny

Håndplukka

Sjekk ukens utvalgte Håndplukka-produkter! Disse premium produktene er nøye valgt ut, og representerer det beste av det beste. Vær oppmerksom på at utvalget kan variere og være begrenset, så vær rask med å sikre deg dine favoritter før de forsvinner fra hyllene.

Ukas håndplukka uke 15-16

Status uke 16-17

I forrige uke var vi på plass i Verona hos Mattia og familien Marrapese hvor vi kjøper mange av våre råvarer fra- herfra kommer mange av de beste råvarene fra Italia.

Markedet i Verona er det nest største innen frukt og grønt markedet i Italia, hovedsakelig preget av lokale råvarer mens også fra Sør-Italia hvor man har et langt varmere klima og får meloner, stenfrukt, sitrus og produkter som mango og avocado blant annet.

Produktet vi gledet oss aller mest til å se og smake denne gangen var Cantaloupe melon i «smaken av verden» sortimentet.  En tidlig start på sesongen , men for en smak! Søt, saftig og den deilige aromaen som er karakteriserer en god cantaloupe melon er der allerede. Vi har allerede de første kassene på lager, og nå kommer det jevnlig inn frem til vi avslutter sesongen rundt september. Da avtar kvaliteten i form av mindre smak og aroma- selv om man kan skaffe dette ofte frem til november.

Tomater er en annen kategori de er veldig gode på i Italia. Bjørnar fikk en grundig gjennomgang på de ulike sorteringene av Marinda, og en ekte Marinda tomat skal ha mellom 10-13 folder lærte vi. Mye av den dype smaken stammer vekstforholdene på Sicilia på vinterstid hvor man får mange soltimer, langsom modning med lave temperaturer på natt kombinert med man har nærheten til sjøen som gjør at tomatene får både saltvann og ferskvann som næring.

Nå har vi også ankomst av rund squash i både gul og grønn fra Frankrike, store og flotte rabarbra fra Nederland og vi har fortsatt de aller beste jordskokkene fra Sigurd Strand Pedersen hos Gyda i Rogaland- sesongen begynner å gå mot slutten nå så om du ønsker å ha dette på menyen har du 2-3 uker før sesongen av sluttes.

 

Varenr: 1710-25 Smaken av Melon Cantaloupe 6 ST på bildet

Siste nytt

Svensk safran av beste kvalitet