RETTICH

Hovedinnhold Hovedmeny

RETTICH

Varenr.: 4205 01

Rettichen er helt uunnværlig i det asiatiske kjøkkenet. Den sprø konsistensen og smaken som kan minne om reddik og nepe, passer til sushi og sashimi. Rettich smaker også nydelig både smørdampet og smørstekt.

Rettich hører til i sennepsfamilien, og finnes i flere farger, fasonger og størrelser – den vanligste er hvit og avlang. Rettich er god rå, for eksempel til sashimi og annen rå, marinert fisk. Den kan også rives i råkost, kuttes i staver til dipp eller i skiver til salat.

Opprinnelsesland Nederland

  • Kvalitet

    Rettich har hvit skall og fruktkjøtt. Fasongen likner på gulrot, men den er mye tykkere og kan bli opptil 50 cm lang. Den skal være fast og spenstig.

  • Kilde

    Food data Central

  • Lagring

    Rettich lagres ved 0-4 ºC i kjøleskap, gjerne i en plastboks eller plastpose for å forhindre at den tørker ut.

  • Smak

    Rettich inneholder sennepsoljer og har en skarp smak som kan minne om nepe og redikk.

  • Helseeffekt

    Denne magre grønnsaker er perfekt når du ønsker å knaske på noe godt, men vil passe på kaloriene! Med på kjøpet får du en porsjon vitamin C og B-vitaminet folat. Vitamin C er en antioksidant som reduserer oksidativ skade som skyldes frie radikaler. Frie radikaler er stoffer som har lett for å reagere og påføre mange ørsmå skader på celler og vev. Antioksidantene ødelegger de frie radikalene før de gjør for stor skade. På den måten kan antioksidanter beskytte arvestoffet vårt og kroppens bestanddeler. Et høyt inntak av antioksidanter fra mat kan forebygge kreft. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også immunstyrkende og nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Kvinner som planlegger graviditet, er gravide eller ammer, bør derfor være påpasselige med folatinntaket.

  • Bruksområde

    Rettich brukes i råkost, wok, gryteretter, sushi, sashimi og som dipgrønnsak.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
76 kJ
Energi kcal
18 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
4,1 g
Protein
0,6 g
Tilsatt sukker
2,5 g
Vitamin C
0,022 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin