SJALOTTLØK RUND KG

Hovedinnhold Hovedmeny

SJALOTTLØK RUND KG

Varenr.: 3711 06

Hemmeligheten bak en god saus er som regel sjalottløk. Den er perfekt som base for rød- og hvitvinssauser, fordi den har mindre syre og bitterhet enn gul løk. En aromatisk løk med ubegrensede muligheter!

Den lille løken er nemlig perfekt som base for både rødvins- og hvitvinssauser. Sjalottløk ligner på gul løk, men skiller seg fra denne ved at hver løk har 5–10 fedd eller båter, omgitt av et rødbrunt eller gult skall. Sjalottløk spises vanligvis ikke rå, men etter varmebehandling har den nærmest ubegrensede muligheter.

Opprinnelsesland Frankrike

 • Kvalitet

  Det ytterste skallet på løken skal være tørt uten løse skall. Løken skal være fast og uten tegn til spiring. Sjalottløk skiller seg fra vanlig løk ved at den har flere fedd som kan minne om hvitløk.

 • Kilde

  Matvaretabellen 2022

 • Lagring

  Løken lagres i tørr luft. Kjøleskap er godt egnet, men er ikke nødvendig i vinterhalvåret. Løk må oppbevares for seg selv da den kan sette smak på andre produkter den oppbevares sammen med.

 • Smak

  Sjalottløk har en sterk løksmak, men mindre syre og bitterhet enn gul løk. Løkaromaene i sjalottløk kommer best frem når løken varmebehandles.

 • Helseeffekt

  Løk har i uminnelige tider blitt betraktet som både mat og medisin. Løk er nemlig en helsebringende knoll som er full av svovelholdige stoffer. Når du kutter, knuser eller tygger løken skjer det en kjemisk endring av disse svovelholdige stoffene - ved hjelp av enzymer omdannes basis-stoffet alliin til ulike allylsulfider via mellomtrinnet allicin. Disse løkstoffene kan bekjempe utviklingen av kreft, særlig kreft i spiserør, mage og tarm. Det gjør de fordi svovelforbindelsene kan få fart på rensesystemer i kroppen som fjerner kreftfremkallende stoffer. Fordi løken også inneholder antioksidanten quercetin, er løk en matvare som er viktig i kampen mot kreft.

 • Bruksområde

  Nesten uansett hvilken saus eller suppe du skal lage, er sjalottløken den ingrediensen du starter med. Den inngår også i veldig mange matretter forøvrig. Sjalottløk er delt inn i fedd, nesten som en hvitløk.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
100 kJ
Energi kcal
24 kcal
Fett
0,2 g
Karbohydrater
3,3 g
Énumettet fett
3,3 g
Kostfiber
1 g
Protein
1,5 g
Folat
0,017 µg
Kobber (Cu)
0,05 mg
Betakaroten
0,003 µg
Kalsium (Ca)
24 mg
Flerumettet fett
0,1 g
Jern (Fe)
0,8 mg
Jod
0,002 µg
Kalium (K)
180 mg
Magnesium (Mg)
4 mg
Natrium (Na)
0,1 mg
Niacin
0,6 mg
Fosfor (P)
50 mg
Vitamin B6
0,002 mg
Vitamin C
13 mg
Vitamin E
0,3 alfa-TE
Sink (Zn)
0,4 mg
Omega6
0,05 g
Riboflavin
0,06 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter