ASPARGES HVIT BT

Hovedinnhold Hovedmeny

ASPARGES HVIT BT

Varenr.: 4327 03

Hvit asparges er en av kokkenes favorittgrønnsaker. Den smaker fantastisk og er rask å tilberede etter skrelling - kun 8-10 minutter! Da bevares sprøheten i de slanke stenglene, og delikatessen kommer til sin rett.

Den hvite aspargesen skiller seg fra den grønne ved at den gror under jorda, og derfor mangler farge. Den har en noe rikere og søtere smak enn den grønne, og et tykt skall som må skrelles før bruk. Hvit asparges er en fantastisk delikatesse som egentlig fortjener å spises som egen rett, gjerne med hollandaisesaus.

Opprinnelsesland Mexico

  • Kvalitet

    Stilkene skal være helt hvite, faste og meget sprø. Toppene skal være tørre og lukket. Snittflatene skal ikke være innskrumpet. De skal lukte friskt.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Asparges skal lagres i mellom 2 og 4 ºC. Hvit asparges skal i motsetning til grønn ikke utsettes for fuktighet, da mister den sin sprø konsistens.

  • Smak

    Smaken er delikat med en fin balanse mellom bitterhet og sødme. Den er litt rikere og mer intens i smaken enn grønn asparges.

  • Helseeffekt

    Hvit asparges er en mager grønnsak med få kalorier. Den er rik på kostfiber og K-vitamin, og du får både jern og B-vitaminet folat fra hvit asparges.

  • Bruksområde

    Hvit asparges brukes som forrett og hovedrett. Den passer kald i salater og er nydelig i wok, supper og kokt som tillegg til andre grønnsaker.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
92 kJ
Energi kcal
22 kcal
Fett
0,1 g
Karbohydrater
2 g
Énumettet fett
1,9 g
Kostfiber
2,1 g
Protein
2,2 g
Folat
0,052 µg
Kobber (Cu)
0,06 mg
Stivelse
0,1 g
Betakaroten
0,44 µg
Kalsium (Ca)
24 mg
Flerumettet fett
0 g
Jern (Fe)
2,1 mg
Jod
0,0002 µg
Kalium (K)
202 mg
Magnesium (Mg)
14 mg
Natrium (Na)
0,02 mg
Niacin
1 mg
Fosfor (P)
52 mg
Vitamin A
37 RAE
Vitamin B6
0,0009 mg
Vitamin C
6 mg
Vitamin E
1,1 alfa-TE
Sink (Zn)
0,5 mg
Omega3
0,01 g
Omega6
0,04 g
Riboflavin
0,14 mg
Selen (Se)
0,001 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin