GRESSLØK 150 GR

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold vil siden være nede mellom kl. 00 - 04 natt til lørdag 27. april.

GRESSLØK 150 GR

Varenr.: 4324 10

Gressløken er en smaksrik urt og mye brukt. Den passer til alle middagsretter når du vil ha en mild og god løkaroma. Til eggeretter er den en selvfølge. Dekorer forretten med noen strå gressløk!

Opprinnelsesland Etiopia

  • Kvalitet

    Den skal være grønn, tynt rørformet, saftig og spenstig.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2022

  • Lagring

    Gressløk lagres i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller tett plastboks. Gressløk i potter med jord kan plantes ut eller stå i vinduskarmen hvor den trenger næring.

  • Smak

    Gressløk har en mild og fin løksmak.

  • Helseeffekt

    Krydderurter bruker vi gjerne bare i små mengder, og da utgjør næringsinnholdet ikke så mye. Kostfiber er føde for de helsebringende bakteriene i tarmen, og når de får kostfiber, vokser de og tar plassen til mer uheldige bakterieslag. Kostfiber kan forhindre forstoppelse, og det kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Betakaroten omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og styrker kroppen mot infeksjoner, sørger for at celledelingen går normalt og vi får et godt mørkesyn. Vitamin C kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Vitamin E er blant annet kjent som fruktbarnehetsvitaminet, og er viktig for normal reproduksjon og seksuell funksjon hos begge kjønn. I tillegg er det en potent antioksidant og er svært bra for hjertet. Kalsium er den viktigste bestanddelen i skjelettet vårt, og fordi det fornyes hele tiden, trenger vi daglig påfyll av kalsium. Men kalsiumet er også med på å sikre normal muskelfunksjon idet kalsiumet sender signaler om sammentrekking og avslapping mellom nerveceller og muskelceller.

  • Bruksområde

    Gressløk brukes i eggeretter, som dryss på varme og kalde grønnsaker, i salater, i supper og på smørbrød.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
108 kJ
Energi kcal
26 kcal
Fett
0,4 g
Karbohydrater
1,3 g
Énumettet fett
1,3 g
Kostfiber
3 g
Protein
2,7 g
Folat
0,055 µg
Kobber (Cu)
0,06 mg
Betakaroten
3,71 µg
Kalsium (Ca)
138 mg
Flerumettet fett
0,4 g
Jern (Fe)
1,2 mg
Jod
0 µg
Kalium (K)
313 mg
Magnesium (Mg)
19 mg
Natrium (Na)
0,01 mg
Niacin
0,6 mg
Fosfor (P)
50 mg
Vitamin A
309 RAE
Vitamin B6
0,0018 mg
Vitamin C
23 mg
Vitamin E
3,7 alfa-TE
Sink (Zn)
0,3 mg
Omega3
0,01 g
Omega6
0,2 g
Riboflavin
0,08 mg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter