GRESSLØK 150 GR
Varenr.: 4324 10
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Gressløken er en smaksrik urt og mye brukt. Den passer til alle middagsretter når du vil ha en mild og god løkaroma. Til eggeretter er den en selvfølge. Dekorer forretten med noen strå gressløk!
Opprinnelsesland Norge
-
Kvalitet
Den skal være grønn, tynt rørformet, saftig og spenstig.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Gressløk lagres i kjøleskap ved 2-4 ºC i plastpose eller tett plastboks. Gressløk i potter med jord kan plantes ut eller stå i vinduskarmen hvor den trenger næring.
-
Smak
Gressløk har en mild og fin løksmak.
-
Helseeffekt
Krydderurter bruker vi gjerne bare i små mengder, og da utgjør næringsinnholdet ikke så mye. Kostfiber er føde for de helsebringende bakteriene i tarmen, og når de får kostfiber, vokser de og tar plassen til mer uheldige bakterieslag. Kostfiber kan forhindre forstoppelse, og det kan binde til seg kolesterol og frakte det ut av kroppen. Betakaroten omdannes til aktivt vitamin A i kroppen vår og styrker kroppen mot infeksjoner, sørger for at celledelingen går normalt og vi får et godt mørkesyn. Vitamin C kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress. Folat er viktig for hjertehelsen og produksjon av nye røde blodlegemer, men også for forebyggelse av ryggmargsbrokk hos fostre. Vitamin E er blant annet kjent som fruktbarnehetsvitaminet, og er viktig for normal reproduksjon og seksuell funksjon hos begge kjønn. I tillegg er det en potent antioksidant og er svært bra for hjertet. Kalsium er den viktigste bestanddelen i skjelettet vårt, og fordi det fornyes hele tiden, trenger vi daglig påfyll av kalsium. Men kalsiumet er også med på å sikre normal muskelfunksjon idet kalsiumet sender signaler om sammentrekking og avslapping mellom nerveceller og muskelceller.
-
Bruksområde
Gressløk brukes i eggeretter, som dryss på varme og kalde grønnsaker, i salater, i supper og på smørbrød.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 108 kJ
- Energi kcal
- 26 kcal
- Fett
- 0,4 g
- Karbohydrater
- 1,3 g
- Énumettet fett
- 1,3 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 2,7 g
- Folat
- 0,055 µg
- Kobber (Cu)
- 0,06 mg
- Tilsatt sukker
- 1,3 g
- Betakaroten
- 3,71 µg
- Kalsium (Ca)
- 138 mg
- Flerumettet fett
- 0,4 g
- Jern (Fe)
- 1,2 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 313 mg
- Magnesium (Mg)
- 19 mg
- Natrium (Na)
- 0,01 mg
- Niacin
- 0,6 mg
- Fosfor (P)
- 50 mg
- Vitamin A
- 309 RAE
- Vitamin B6
- 0,0018 mg
- Vitamin C
- 23 mg
- Vitamin E
- 3,7 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega6
- 0,2 g
- Riboflavin
- 0,08 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin