GRØNNKÅL PK.

Hovedinnhold Hovedmeny

GRØNNKÅL PK.

Varenr.: 4307 02

De store, mer eller mindre løse og krusete bladene på grønnkålen er utmerket i stuing, supper og wok. Og den er propp full av næring.

Opprinnelsesland Norge

  • Kvalitet

    Grønnkål har større, mer eller mindre krusete blader. Den danner ikke hode. Bladene er mørkegrønne og skal være sprø og spenstige.

  • Kilde

    Matvaretabellen 2019

  • Lagring

    Oppbevar den i kjøleskap ved 0-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

  • Smak

    Grønnkål er velsmakende, særlig etter at den har vært frosset. Da fremheves sukkersmaken.

  • Helseeffekt

    Man kunne sikkert skrevet en liten bok om alle grønnkålens fortreffelige sider - og her er en kort oppsummering: Kostfiber regulerer fordøyelsen ved å gi tarmene noe å jobbe med. I tillegg er kostfiber mat for de helsebringende tarmbakteriene våre, og det kan binde kolesterol og føre det ut med avføringen. Derfor bidrar kostfiberinntak til helhetlig helse, ikke bare lokalt i tarmen. Betakarotenet i grønnkål er svært viktig for normal celledeling, slik at vi får dannet nye celler når gamle dør, og at det ikke dannes nye celler ukontrollert. Derfor er betakaroten en nøkkel i kreftforebygging. Vitamin E er blant annet kjent som fruktbarnehetsvitaminet, og er viktig for normal reproduksjon og seksuell funksjon hos begge kjønn. Vitamin B6 er ett av de vitaminene som lar oss hente energi ut av maten vi spiser og omdanne den til energi som cellene våre kan bruke. Folat ser ut til å kunne beskytte mot hjertesykdom ved å holde nivået av stoffet homocystein lavt i blodet vårt - i tillegg til å forebygge ryggmargsbrokk hos fostre. Vitamin C er et kjent vitamin og kan være gunstig for å forebygge forkjølelse, men ikke minst for å styrke immunforsvaret, bedre jernopptaket og hjelpe kroppen i kampen mot frie radikaler fra røyk, forurensing og stress. Kalsiuminnholdet i grønnkålen er med på å styrke skjelettet vårt - og denne prosessen foregår så lenge vi lever, ikke bare i ungdommen.

  • Bruksområde

    Grønnkål egner seg godt til stuing, supper og wok.

Næringsinnhold pr. 100g

Energi kJ
150 kJ
Energi kcal
36 kcal
Fett
0,7 g
Hvorav mettede fettsyrer
0,1 g
Karbohydrater
2,2 g
Énumettet fett
2,1 g
Kostfiber
3,8 g
Protein
3,3 g
Folat
0,03 µg
Kobber (Cu)
1,5 mg
Stivelse
0,1 g
Betakaroten
5,35 µg
Kalsium (Ca)
157 mg
Flerumettet fett
0,5 g
Jern (Fe)
1,7 mg
Jod
0,0024 µg
Kalium (K)
530 mg
Magnesium (Mg)
30 mg
Natrium (Na)
0,12 mg
Niacin
1 mg
Fosfor (P)
56 mg
Vitamin A
446 RAE
Vitamin B6
0,0027 mg
Vitamin C
120 mg
Vitamin E
5,4 alfa-TE
Sink (Zn)
0,4 mg
Omega6
0,15 g
Riboflavin
0,13 mg
Selen (Se)
0,002 µg

Allergener

Fri for Gluten

Fri for Gluten (havre)

Fri for Brasilnut

Fri for Gluten (bygg)

Fri for Khorasanhvete

Fri for Gluten (hvete)

Fri for Melk

Fri for Mollusc

Fri for Gluten (rug)

Fri for Spelt

Fri for Sjømat

Fri for Fisk

Fri for Egg

Fri for Peanøtter

Fri for Soyabønner

Fri for Nøtter

Fri for Cashewnøtter

Fri for Hasselnøtter

Fri for Makadamianøtter

Fri for Mandel

Fri for Pekannøtter

Fri for Pistasjnøtter

Fri for Valnøtter

Fri for Sesamfrø

Fri for Selleri

Fri for Sennep

Fri for Sulfitt

Fri for Lupin

Relaterte produkter

Tilbehør