BAKE-POTET IMP 50 STK
Varenr.: 4407 13
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Visste du at bakepoteter ikke skal bakes i den folien de ofte er pakket inn i? Vask dem og bak dem til de er møre. Fyll med noe godt!
Opprinnelsesland Storbritannia
-
Kvalitet
Potetene skal være faste og fine uten tegn til grønnskjær eller flekker. Poteten er stor og melen.
-
Kilde
Matvaretabellen 2022
-
Lagring
Poteter oppbevares mørkt og kjølig, helst ved temperaturer mellom 4-8 ºC. De får en søtlig smak hvis lagringstemperaturen er lavere, fordi stivelsen blir omdannet til sukker. Blir potetene oppbevart for varmt, blir de fort myke og får groer. Potetene bør ikke utsettes for sollys. Lyset kan føre til grønne flekker av klorofyll. Under grønnfargen kan solanin dannes.
-
Smak
Smaken er god.
-
Helseeffekt
Poteten er en viktig grønnsak i Norge. På grunn av det høye karbohydratinnholdet har poteten blitt brukt som en basismatvare. Denne sentrale rollen poteten har i kostholdet skyldes det høye inneholdet av stivelse og gode lagringsegenskaper. Stivelse gir energi til kroppen og sørger for at musklenes energilager fylles opp. Til tross for at inneholdet av jern og vitamin C ikke er veldig høyt, er poteten en viktig kilde til disse stoffene fordi vi spiser den ofte. Derfor inkluderes poteten i anbefalingen om 5 om dagen, hvorav den ene porsjonen kan være potet (150 gram). Kokes poteten med skallet på bevares store deler vitamin C-innholdet. Antioksidanten vitamin C fremmer jernopptaket i tarmen og fornyer brukt vitamin E. I tillegg beskytter vitamin C kroppen mot skadelige frie radikaler. Kalium er med på å holde væske- og elektrolyttbalansen i kroppen normal. Når du svetter mye så taper du noe kalium, derfor kan det være lurt å spise kaliumrik mat etter en lang og intens treningsøkt eller på en varm sommerdag. Kalium er også gunstig for personer med høyt blodtrykk.
-
Bruksområde
Bakepoteter bakes hele i ovnen og brukes sammen med annen varm mat eller som selvstendig rett, da gjerne fylt.
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 340 kJ
- Energi kcal
- 80 kcal
- Fett
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 17,1 g
- Énumettet fett
- 1,7 g
- Kostfiber
- 2 g
- Protein
- 1,9 g
- Folat
- 0,022 µg
- Kobber (Cu)
- 0,12 mg
- Stivelse
- 15,4 g
- Kalsium (Ca)
- 9 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,7 mg
- Jod
- 0,001 µg
- Kalium (K)
- 522 mg
- Magnesium (Mg)
- 34 mg
- Natrium (Na)
- 0,02 mg
- Niacin
- 1,9 mg
- Fosfor (P)
- 59 mg
- Vitamin B6
- 0,0016 mg
- Vitamin C
- 13 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega3
- 0,01 g
- Omega6
- 0,05 g
- Riboflavin
- 0,03 mg