På vårt eget landslagskjøkken vil vi streame konkurransen direkte. Sendingene vil bli kommentert av Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Jimmy Øien.
Stream konkurransen gratis her.
Vi gir dere også liveoppdateringer på Instagram. Følg oss her!
Kandidat Filip August Bendi og Team Norway, konkurrerer på konkurransens første dag i kjøkken #1. Teamet starter kl. 08.00, og fem timer senere serveres tallerkenretten, før fatet og fatretten serveres fra konkurransekjøkkenet 35 minutter senere. Sverige, Sveits og England skal også til pers på konkurransens første dag.
Erfarne fagformidlere i studio
Harald Osa leder sendingene i studio begge dagene. Han var coach for Gunnar Hvarnes, da han vant bronsen i verdensfinalen i Lyon i 2011. Osa har jobbet som kokk internasjonalt, var på kokkelandslaget i 12 år og var med å starte opp Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, som han deretter ledet i mange år. I dag jobber han med innovasjon i Bama Gruppen.
Dag 1, 22. januar, deler Osa studio med Tom Victor Gausdal. Tom Victor var leder i Akademiet fra 2019 – 2021, og president for det norske teamet i den samme perioden. I årene 2020 og 2021, var han faglig leder. Han tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, var commis på Odd Ivar Solvolds bronselag i Bocuse d’Or 1997, og var på Kokkelandslaget da de vant VM-gull i 2006. Han er medeier i restaurantgruppen Eik Servering, har gitt ut flere kokebøker og er kjent fra TV-programmer som Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.
På konkurransedag nummer to, er det Jimmy Øien som er i studio sammen med Harald Osa. Jimmy var commis for Ørjan Johannessen, og sammen vant de Årets kokk 2013, bronse i Europafinalen i Stockholm i 2014, og gull i verdensfinalen i Bocuse d’Or i Lyon i 2015. Læretid ved Restaurant Smak i Sandefjord, samt et «stagerie» (læreopphold) på Regis et Jacqués Marcon*** i Saint-Bonnet Le Froid, utenfor Lyon. Han har vært kokk på Palace Grill og Nedre Foss Gård, og er i dag en av hovedpersonene bak Restaurant Rest i Oslo, som i fjor mottok grønn stjerne, for sitt spesielle fokus på bærekraft, i Guide Michelin.
Viktige tidspunker
Dag 1: Sendestart søndag 22. januar
Kl. 08.00 (med kommentatorer, Harald Osa og Tom Victor Gausdal fra kl. 11.00).
Dag 2: Sendestart mandag 23. januar
Kl. 08.00 (med kommentatorer, Harald Osa og Jimmy Øien, fra kl. 12.00).
Filip August Bendi konkurrerer på dag 1
Filip starter konkurransen: Kl. 08.00
Levering tallerkenrett: Kl. 12.55
Levering fat: Kl. 13.30
Premieseremonien går av stabelen etter andre konkurransedag, cirka kl. 17.45