Bli med å kutte matsvinnet

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Bli med å kutte matsvinnet

Visste du at rundt en tredel av all mat som produseres i verden aldri blir spist?

Matsvinn er et av de aller største verdensproblemene vi har.

 

imageunkbe.png

Bananen har vært på en lang reise før den havner hos deg.
Med tanke på miljøet, er det derfor kjempebra at du spiser opp alle bananene dine. 

Det tar nøyaktig ni måneder fra bananplanten spirer til frukten høstes.
Deretter fraktes bananene sjøveien i flere uker før de modnes i Norge.
Det tar altså rundt 10 måneder fra spiren ser dagens lys i tropene til bananen er spisemoden i en butikk nær deg.
Da er det lite miljøvennlig å kaste den i søpla på grunn av noen brune flekker. 

 

Når alle gode ting er GULE - videotips med 6 bananråd til butikk.
-Klikk på bildet for å se videoen på Youtube

Redd en banan

 

 

En av våre kunder i Bergen tar tak for at alle bananer skal brukes opp.
Hun tilbyr sine kunder godt modne bananer, helt gratis.

Med tillatelse fra kunden, viser vi bilde hun har sendt oss av dette.

 

 

Et annet tips for å minske matsvinn er å sette ned pris mot slutten av holdbarhetstiden.
Flere ønsker å selge til 1/2 pris mot slutten av dagen (eller hele dagen) på siste holdbarhetsdag.


Vi tilbyr også 1/2-pris etiketter som du kan benytte til dette.

image2rb0i.png

NB! Siste salgsdag er det samme som holdbarhetsdato på alle våre produkter!

 

 

Ta kontakt med oss på Chat eller e-post for å legge til 1/2 pris etiketter på din bestilling.

#stoppmatsvinn