– Mestringsfølelse å se verdikjeden fungere optimalt

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

– Mestringsfølelse å se verdikjeden fungere optimalt

I BAMA Storkjøkken er Sivert Glærum en hardtarbeidende markedskonsulent som setter kundene øverst på pallen. Privat er han entertainer og styrer sitt eget firma: Glærum Event- og Møbelsnekkeri.


– Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

– For å sørge for at kundene mine får varene de har bestilt til riktig tid, starter jeg arbeidsdagene kl.06 på morgenen. Siden vareutleveringen må koordineres med drift og innkjøp, kan problemer oppstå underveis, og derfor er det viktig at jeg er tilgjengelig fra tidlig morgen. I tillegg til å skaffe nye og verdifulle kunder til BAMA Storkjøkken, passer jeg også på å komme i mål med budsjettet.

Sivert jobber med flere av de store hotellkjedene som Choice, Scandic, Radisson. I tillegg er NHO Reiseliv én av hans største kunder.

– Per nå er det 130 aktive kunder i min portefølje. Selv om det er mange å holde styr på er det også fantastisk gøy. Jeg liker når det er mye å gjøre.

– Rent jobbmessig; hva ligger ditt hjerte nærmest i dag?

– I BAMA Storkjøkken sier vi at kunden er kongen og at vi skal yte eksepsjonelt god service til dem. Er kundene fornøyde, er vi også fornøyde. Det er mye av grunnen til at jeg reiser på jobb så tidlig om morgenen. Blir det problemer med leveransen, kommer jeg raskt til unnsetning og løser opp i floka.

Spesielt gir det mestringsfølelse når verdikjeden fungerer optimalt fra A til Å – fra jord til bord.

– Det er alltid kjekt å se når kundene legger ut bilder og skryter av råvarene til produsentene, noe som de stadig gjør i sosiale medier. Det er så mange flinke produsenter der ute som fortjener å skinne litt ekstra, og da føles det godt å ha vært med på hele reisen: fra produsent til kunde og forbruker.

Spør du om oppveksten til Sivert, kommer svaret kontant.

– Jeg er en bondesønn fra Hedmarken og hele familien min er som født ut av jorda. Faren og søsteren min driver gård med husdyrproduksjon med 4500 griser, i tillegg forpakter de bort jord til kornproduksjon. Moren min driver også gård hvor jorden forpaktes bort til en BAMA-produsent, sier Sivert og fortsetter:

– Lillebroren min jobber i John Deere og søsteren min er journalist for Norsk Landbruk. Du kan selv se for deg hvilket samtaleemne som er mest populært rundt middagsbordet på familieselskapene.

– Hva er ditt beste BAMA-øyeblikk? 

"Mitt beste øyeblikk i karrieren var da jeg i år (2018) landet avtalen med restauranten Lille Herbern på utsiden av Bygdøy. Jeg hadde jobbet med å få avtalen i havn i tre år og synes det var veldig gøy da jeg endelig fikk det til."

Sivert innrømmer også at han har en entertainer i magen.

– Jeg driver noe som heter Glærum Event og Møbelsnekkeri. Vi skreddersyr show med musikalske innslag for bedrifter og privatpersoner. Vi har to band: hip-hop duoen Bendiq & Karlsnr1 og musikerduoen Don Voms, sistnevnte er kjente for å lage musikk som får folk til å trekke heftig på smilebåndet.

– Hva er dine beste tips for å unngå matsvinn?

– Å spise opp det man har på tallerkenen er alltid en god start.

– Hvilke BAMA-produkter har du dilla på akkurat nå?

– Siden jeg var 12 år har jeg digget steinfrie druer og fersk ananas. I sesong spiser jeg også norsk asparges. Guds gave til menneskeheten, spør du meg.

– Hva er ditt beste EAT MOVE SLEEP-tips? 

– Det bør være lav terskel for å trene. Er man aktiv i 30 minutter om dagen, som også er Helsedirektoratets anbefaling, er det mer enn nok. Kom deg ut i skogen og legg fra deg mobilen i sosiale lag. Det er min oppfordring til alle.

5 kjappe:

Navn: Sivert Glærum
Avdeling: BAMA Storkjøkken, Nyland Syd
Stilling: Markedskonsulent
Favorittfrukt: Grenadilla
Reisen går gjerne til: Hvor enn Glærum Event- og Møbelsnekkeri spiller