Ved å gjøre som Inger Renathe Østmo og tenke 80/20, altså 80% grønt og 20% protein på tallerkenen får du en bedre kjøkkenøkonomi, retten ser mer fargerik og freshere ut. Samtidig vil gjestene gå fra ditt serveringssted behagelig mett. Bra for kloden er det også!
Sommeren nærmer seg slutten og en ny meny skal settes for høsten. Inger-Renathe viser sine tips til hvor enkelt man kan øke grøntandelen på tallerkenen, samtidig skape en wow-effekt, og som i tillegg ser bra ut for kjøkkenøkonomien. Denne retten passer perfekt for kantiner!
Sjekk den forfriskende oppskriften på nordisk taco nedenfor. Oppskriften er beregnet for fire personer.
Nordisk taco med erteguacamole, blomkål, syltet løk, kylling og sprø grønnkål
Ingredienser & beskrivelse
- 150g poteter
- 50g vegansk krem (melkefri fløte)
- 50g mel
- 5g salt
- Kok potetene møre
- Passér potetene og miks inn resten av ingrediensene
- Kjevle ut deigen og stikk de ut, her kan du enten kjøre en stor per person eller tre små
- Stek i tørr panne på medium varme
Avocado- og erteguacamole
- 300g grønne erter
- 200g avokado
- 10g koriander
- 30g chili
- 60g limejuice
- 20g olje
- Salt
- Bland alt sammen med en stavmikser eller en blender
- Smak til med salt
Syltet rødløk
- 50g skivet rødløk
- 0,5 dl Eddik 7%
- 1 dl Sukker
- 1,5 dl Vann
- Salt, smak til etter ønske
- Kok opp eddik, vann sukker og salt
- Ha i skivet rødløk og kok de møre- avkjøl
Kylling
- 2 stk kylling overlår
- Salt
- Pepper
- Olje
- Hvitløk
- Smør
- Krydre kyllingen med salt og pepper
- Stek kyllingen i varm panne
- Dersom du mye kylling som skal stekes så stek de videre i ovn med smør og hvitløk hvis du fortsetter å steke de ferdig i pannen med smør og knust hvitløk
- før servering strimle kyllingen i tynne strimler
Topping
- 30g blomkål i små biter
- 60g ertespirer eller koriander