Årets grønne kokk 2017

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Årets grønne kokk 2017

Det har vært stor interesse for konkurransen Årets grønne kokk som går av stabelen 10. februar på SMAK 2017. Utrolig mange kreative retter på et høyt nivå er sendt inn. Vi gleder oss til å se alle de innovative og spennende menyene.

En lukket fagjury hadde jobben med å velge seks finalelag og et reservelag ut fra de 13 lagene som sendte inn sin meny innen fristen i november. Det var høyt nivå på alle de innsendte bidragene og utvelgelsen ble vanskelig.

Juryen klarte til slutt å velge seks lag med to faglærte kokker på hvert lag:

• Nina Kristoffersen, Statholdergaarden
• Joachim Lindgren, Statholdergaarden

• Daniel Rosvold, Soria Moria hotel og konferansesenter
• Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria hotel og konferansesenter

• Jørgen Andre Ravneberg, SentralenMat AS
• Erlend Soltvedt, SentralenMat AS

• Frida Netland Berge, Kulinarisk akademi
• Hanne Nielsen, Strand restaurant

• Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
• Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss

• André Larsen, Hotel Lofoten
• Espen Ramnesstedt, Restaurant Smak, Tromsø

Reservelag:
• Tor Ivar Berg, Gastro Catering, Oslo
• Steven Man Cheung, Gastro Catering, Oslo

Oppgaven for Årets grønne kokk 2017:

Under årets konkurranse skal alle deltakerne lage en 4-retters meny for 12 personer på tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan benyttes. Varene nevnt nedenfor skal inngå, utover det står de fritt til å velge frukt og grønt etter eget ønske:

Rett 1. Suppe - kål og eple.
Rett 2. Hovedrett - beter.
Rett 3. Street food - poteter og løk skal inngå, og skal spises håndholdt.
Rett 4. Dessert - fennikel og sjokolade.

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Konkurransen Årets grønne kokk 2017 arrangeres 10. februar på SMAK 2017, og det er syvende gang konkurransen avholdes.

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen SMAK 2017.