Årets kokk 2019 - Grønnsaker og sjømat fra Norge

Hovedinnhold Hovedmeny

Grunnet planlagt vedlikehold vil siden være nede mellom kl. 00 - 04 natt til lørdag 27. april.

Tilbake til Tema

Årets kokk 2019 - Grønnsaker og sjømat fra Norge

24.september går årets kokk av stabelen i Mathallen i Oslo, og vi er stolte over å få lov til å prege menyen med våre Kort & Godt-produkter. Her kan du se årets oppgave og hvilke råvarer som skal benyttes.


Presentasjon av tema på tallerken

Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.

  • 7 stk vaktler fra Ryfylke
  • 20 stk vaktelegg
  • Norske rotgrønnsaker. Skal brukes og presenteres med tydelig smak. Velg mellom følgende rotgrønnsaker fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt: Pastinakk fra Reier gård, Purreløk fra Egeland gård, Regnbuegulrot fra Hegsvold gård.

Kriterier:

  • Retten skal bestå av vaktel (+50%), vaktel egg og norske rotgrønnsaker (30%). Det skal være tydelig smak av vaktel i retten.
  • Alle garnityrer/grønnsaker skal være av norsk opprinnelse.
  • Minimum 3 garnityrer, som er valgfrie, men minimum 1 av de tre garnityrene skal inneholde pastinakk, purreløk eller gulrot. Alle må gjerne brukes i retten.

Presentasjon av tema på fat

Sei Artic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård i Totenvika.

  • 2 stk. sei Artic Supreme på 3-4 kg.
  • Det kan velges mellom følgende skjell eller skalldyr (minst en av disse skal brukes): Blåskjell, hjerteskjell, taskekrabbe.
  • Fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt skal gul løk og grønnkål fra Vang gård brukes. Ett eller flere av garnityrene skal ha en tydelig smak av disse.

Kriterier:

  • Retten skal bestå av 60% sei. Seien skal presenteres hel eller sammensatt i «piece», og transjeres ved anretning og legges på tallerken. Sei-piecene kan presenteres som 1 eller 2 piecer, dette er valgfritt. Porsjoner om er pre-kuttet vil ikke bli godkjent av kitchen jury og det vil gis poengtrekk på 24 poeng.
  • Minimum tre valgfrie garnityr, der ett skal ha tydelig smak av gul løk og grønnkål.