Presentasjon av tema på tallerken
Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.
- 7 stk vaktler fra Ryfylke
- 20 stk vaktelegg
- Norske rotgrønnsaker. Skal brukes og presenteres med tydelig smak. Velg mellom følgende rotgrønnsaker fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt: Pastinakk fra Reier gård, Purreløk fra Egeland gård, Regnbuegulrot fra Hegsvold gård.
Kriterier:
- Retten skal bestå av vaktel (+50%), vaktel egg og norske rotgrønnsaker (30%). Det skal være tydelig smak av vaktel i retten.
- Alle garnityrer/grønnsaker skal være av norsk opprinnelse.
- Minimum 3 garnityrer, som er valgfrie, men minimum 1 av de tre garnityrene skal inneholde pastinakk, purreløk eller gulrot. Alle må gjerne brukes i retten.
Presentasjon av tema på fat
Sei Artic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård i Totenvika.
- 2 stk. sei Artic Supreme på 3-4 kg.
- Det kan velges mellom følgende skjell eller skalldyr (minst en av disse skal brukes): Blåskjell, hjerteskjell, taskekrabbe.
- Fra BAMA Storkjøkkens Kort & Godt skal gul løk og grønnkål fra Vang gård brukes. Ett eller flere av garnityrene skal ha en tydelig smak av disse.
Kriterier:
- Retten skal bestå av 60% sei. Seien skal presenteres hel eller sammensatt i «piece», og transjeres ved anretning og legges på tallerken. Sei-piecene kan presenteres som 1 eller 2 piecer, dette er valgfritt. Porsjoner om er pre-kuttet vil ikke bli godkjent av kitchen jury og det vil gis poengtrekk på 24 poeng.
- Minimum tre valgfrie garnityr, der ett skal ha tydelig smak av gul løk og grønnkål.