BAMA Storkjøkken Oslo investerer i biogassbiler

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

BAMA Storkjøkken Oslo investerer i biogassbiler

I dag ankom endelig 2 splitter nye biogassbiler BAMA Storkjøkken Oslo AS. Disse kan du straks se på veiene i Stor Oslo-området.


Transportleder i BAMA storkjøkken Oslo, Tom Gunnar Gavem, er stolt over hvor langt vi har kommet, og over at BAMA Storkjøkken er blant de første i frukt- og grønt bransjen som investerer i biler som går på biogass.  


Transportleder i BAMA Storkjøkken Oslo AS, Tom Gavem

Hva er biogass?

Biogass er et miljøvennlig drivstoff, som kommer fra restproduksjon av avløpsslam, matrester og jordbruksrester. Biler som går på biogass har mindre utslipp (opptil 90% mindre Co2-utslipp enn standard diesel) og mindre støy, men er like bekvemme og sikre som bensin- og dieseldrevne biler.

En viktig del av BAMA Storkjøkkens bærekraftstrategi

– Å investere i biler som går på biogass er en viktig del av BAMA Storkjøkkens bærekraftstrategi, sier driftsdirektør i BAMA Storkjøkken, Alf Hammer. – Vi jobber kontinuerlig for reduksjon av Co2, og vi har et mål om 75 prosent fornybart drivstoff i 2020 innenfor distribusjon. For å følge opp om vår målsetning har vi altså valgt å investere i 2 biogassbiler til bruk spesielt mot Oslo Sentrum. Det skjer en rivende teknologiutvikling for distribusjonsbiler (biogass, elektrisk og hydrogen). Vi følger utviklingen tett og vil tilpasse vår bilflåte til dette når teknologien tillater det i forhold til miljøpåvirkning, rekkevidde og nyttelast.


F.v. Skiftleder Daniel Wahl Tollerud, Driftssjef Agustin Garcia-Tønder, Transportsjef Tom Gavem og Driftsdirektør Alf Georg Hammer.

Vi har fått ENOVA-tilskudd til investeringen av disse bilene, som er levert av Scania, og vi har avtale med AGA om levering av biogass.