Blåskjellvarsel

Hovedinnhold Hovedmeny

Merk at 1. mai er en rød dag. Det kan da forekomme forsinkelser på leveringer fredag 2. mai. Vi takker for tålmodigheten, og jobber så raskt som mulig for å hjelpe deg.

Tilbake

Kan vi spise blåskjell?

Blåskjell er for mange en av sommerens mathøydepunkter, men mange lurer på om man kan spise blåskjell uten fare for å bli syk. 

I media kommer det med jevne mellomrom artikler som refererer til Mattilsynets blåskjellvarsel på Matportalen om at blåskjell inneholder algetoksiner, og at man fraråder å spise skjell som man plukker selv.

Blåskjellvarslet på Matportalen gjelder KUN skjell man plukker selv. Den profesjonelle næringen som leverer blåskjell til butikker og restauranter, har i samarbeid med Mattilsynet egne systemer for kontroll av blåskjellene, og disse skjellene er TRYGGE å spise.

På Mattilsynet er det oppdatert informasjon om hvilke høsteområder som er åpen for den profesjonelle næringen.