Crispisalat

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Nå har vi norsk crispisalat hele året

Hydroponic-systemet gir oss muligheten til å levere norsk crispisalat hele året, også i importsesongen.

Med Viken Gartneri på Frosta og Linnes gård i Lier på laget, kan vi levere norsk crispisalat hele året. De produserer norsk crispisalat i sitt hydroponic-system. Som vil si at det dyrkes i et system uten jord, rett i vann og næring. Det gjør at de gror mer miljøvennlig, og vannet som brukes blir også resirkulert. 

Med hydroponic-systemet er vi leveringsdyktige på norsk crispisalat hele året, også i importsesongen. En unik mulighet for dere til å sette norske råvarer på menyen, selv om frosten har ankommet. Kortreist og miljøvennlig!

Kortreist og miljøvennlig

Crispien produseres i et kortreist drivhus med lavt miljøavtrykk, dyrket frem på strøm fra vannkraft, resirkulerende vanningsystem og oppsamling, samt gjenbruk av vanndampen som oppstår i drivhuset. 

Linnes gård i Lier

Ragnhild og Terje Nærstad er fjerde generasjon på Linnes Gård og arbeider hele tiden med forbedring og utvikling av sortimentet ut fra ønsket om å skape et moderne bæredyktig landbruk. I de seneste årene har de utvidet sortimentet. Siden de lanserte ruccolasalaten tilbake i 2000, er de nå oppe på 25 forskjellige varianter av salater og babyleaves, alle med helt spesielle karakteristika.

Viken Gartneri på Frosta

«Gode ting krever god tid» sier de på Viken gartneri, der 17 ansatte setter sin ære i å gi plantene tid til å spire og gro slik de fortjener. Her er de inspirert av middelalderens klosterhager og munkene der, som kom til Frosta på tidlig 1200-tall. Gården har historie tilbake til 1700-tallet, og eies og drives av Ragnhild og Jonas Viken. Sistnevnte er 12. odelssønn i rekken. Frosta, halvøya i Trondheimsfjorden, omtales ofte som Trondheims kjøkkenhage. Drivhusene på tilsammen 13.000 kvm viser hvor moderne gartneriet faktisk er. 

 

Crispisalat fra Linnes gård i Lier

Produkter