Fargedeblomkål

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Sett farge på menyen

Vi er midt i den herlige norske sesongen, og norsk blomkål er en av de fantastiske råvarene vi har på lager.

Nå er de første kassene med lilla, grønn og oransje blomkål på vei inn til oss. Våre fargede blomkål kommer fra Gilhus gård i Lier.

Vi i BAMA Storkjøkken er opptatt av lokal mat. Å handle lokalt er en måte å tenke globalt på. Jo mer produksjon av høy kvalitet som foregår på hjemmebane, jo bedre er det. For oss selv. For de lokale bøndene. For miljøet.

Dette kan du lage

I våre tester holder blomkålen fint på fargen etter koking, og er derfor perfekt for å sette litt ekstra farge på retten. 

Hva med å bruke de fargede blomkålene i en coleslaw. Det gjør du enkelt ved å høvle blåmkålen i tynne strimler, og legg i iskaldt vann for å gjøre den sprø og mild i smak. Lag en vinaigrette og vend blomkålen i denne.

Høvle blomkålen i tynne strimler, og legg i kaldt vann for å gjøre den sprø og mild i smaken. Lag vinegrette, og vend blomkålen i. Coleslaw/blomkålråkost