Mange grønnsaker får ufortjent korte liv. Litt feil størrelse eller form gjør at de sorteres vekk så fort de er høstet, selv om smak og næringsinnhold er som det skal være.
Grønne Folk ønsker å bruke hele råvaren, og mener det er viktig for å redusere matsvinnet og bedre klimaet vårt. Derfor bruker vi nettopp grønnsakene som er litt for lange, korte, skeive eller krokete til å lage den gode maten vår.
Grønnsakene kommer ubehandlet til Grønne Folk, rett fra en av åkrene som ligger noen steinkast fra produksjonskjøkkenet deres. Der renser, skreller og kutter de opp før alt havner i gryta for gryte-koking eller burger-steking. Den svært korte avstanden mellom jord og kjøkken gjør at de med stolthet kan hevde at Grønne Folk faktisk lager ureist mat av alle grønnsakene. Fordi de har et syn på grønnsaker som sier at utseendet ikke betyr alt. Det er tross alt det indre som teller mest.
Grønne Folk falafel
Hva med å teste Grønne Folk sin falafel med gulrotpure og soyastekt grønnkålmiks? Topp gjerne med kongeøsterst soppchips, peanøtter og gresskarkjerner.