Asparges i sesong

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Asparges i sesong

En av de sikreste tegnene på at våren er i anmarsj er de fantastiske produktene vi får fra Familien Galis i Vaucluse , Provence.

Jerome og Nathalie Galis driver gården sammen med deres sønn Tristan på 22 år- hvor de dyrker produkter av fantastisk kvalitet som asparges, trøffel og petit pois.

Kvalitet og stolthet i det de produserer er veldig tydelig og alle produkter som går ut fra Galis er høstet, inspisert eller pakket av familien.

Du finner deres produkter på flere av de beste restaurantene i Provence, Paris og i Norge – hvor vi har hatt tilgang på disse unike råvarene i snart 20 år.

Nå kommer 26+

Våren kommer tidligere til Sør-Frankrike enn her hjemme og de første aspargesen begynner ofte å dukke opp i slutten på februar hvert år. Alltid noe begrenset tilgang i starten, men vi får inn godt med varer allerede i uke 10. De første kassene av 22+ er allerede kommet inn og havnet på flere menyer, men nå kommer også de største i 26 + inn fra denne uken.

Når vi snakker om 22+ eller 26+ , referer vi til størrelsen på aspargesen.  Det finnes flere ulike måte i Europa å kategorisere fra det kjente S, M, L , til Belgia og Nederland som ofte bruker AA, AAA og AAAA og 16,22+ og 26 + som vi bruker som referanse på størrelsen. Det finnes både mindre og større størrelser, men dette er hovedsorteringene.

 

I gjennomsnitt inneholder 1 kg asparges fra Galis i de ulike størrelsene:

1 kg Asparges 12-16 : 40 stk

1 kg Asparges 16-22 : 20 stk

1 kg Asparges 22-24 : 15 stk

1 kg Asparges + 26 : 11 stk

 

Familien Galis har også som nevnt flere produkter som trøffel, petit pois- samt lilla og hvit asparges.  Mer om dette kommer senere så følg med!

Status på andre varer:

På markedene rundt omkring i Europa begynner det å røre seg litt nå – med mindre lagringsgrønnsaker , epler og pærer og mer av ting som Ramsløk og Gariguette jordbær fra Frankrike,  Marinda tomater fra Sicilia, store runde artiskokker og grov spinat fra Italia. Fjorårets Tiktok-hit Lemon Snack er også tilbake i sesong, og vi har flere ukentlige ankomster av dette nå.  Amalfisitroner er selvfølgelig i sesong, vi har de aller flotteste sitronene fra Ernesto på Amalfikysten på lager. Fra Nederland har vi fått inn Rabarbra av flott kvalitet- i sesong frem til den norske tar over til sommeren.

Tysk hvit asparges kommer snart

De første kassene med hvite tyske asparges er forventet inn til oss i uke 12, rett før påsken begynner. Som alltid stor etterspørsel og begrenset tilgang!

Jerome Galis
Bjørnar med første kassen med Galis!

Produkter