Juicing

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Juicing

Å lage juice er en fantastisk måte å få i seg frukt og grønnsaker.

Juicing har blitt et velkjent ord de siste årene, og nå er det ikke bare unge og trendy rosabloggere som nyter en frisk juice av frukt og grønt. Flere og flere blir mer bevisste på hva de velger å putte i seg når det gjelder både mat og drikke. Juicing er en viktig medspiller for de som ønsker å leve et sunt, energifylt og godt liv.

Statens råd for ernæring anbefaler at du spiser «5 om dagen», hvor halvparten av porsjonene bør være frukt og halvparten grønnsaker. Hver porsjon er 100 gram, og en av 5 om dagen kan være i form av juice. Ferskpresset juice er en enkel måte å få i seg frukt og grønnsaker.  Alt du trenger å gjøre er å velge mellom sesongens produkter og lage juice etter eget ønske og fantasi.

Juicing består rett og slett i å presse ulike grønnsaker og frukt i en juicemaskin/saftsentrifuge til friske og gode juicedrikker.  Lager du for eksempel juice av appelsiner eller ananas, vil den bli rik på vitamin C. Dette vitaminet bidrar for eksempel til immunsystemets normale funksjon, og til å redusere tretthet og utmattelse. Om du har i gulrot, søtpotet eller papaya, får du en juice som er rik på vitamin A i form av betakaroten. Vitamin A bidrar til å opprettholde normalt syn, og også til immunsystemets normale funksjon.

Ferskpresset juice er aller best på smak rett etter tilbereding.  Men du kan godt lage opp en del og oppbevare juicen i en lystett, lukket beholder i kjøleskapet i noen dager. Du kan også fryse juicen enten som is, eller i små isterninger. Da bevares næringsstoffene i stor grad.

Så prøv selv og server en næringsbombe av en juice på din restaurant eller din kantine?

Rødbetjuice

1 liten bit rødbet

Litt ingefær

1 rød paprika

1 ½ rødt eple

1 liten bit lime

Gulrotjuice

3 gulrøtter

1 appelsin uten skall

Litt ingefær

Litt lime

Kiwijuice

1 kiwi

1 grønt eple

Litt spinat

1 grønn paprika