Norske maiskolber og poteter

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Norske maiskolber og poteter

Få inspirasjon til nytt tilbehør! I uke 34 og 35 har vi tilbud på norske maiskolber og poteter.

 

Norske maiskolber

Det er noe helt spesielt med fersk mais, og nå har vi nydelige, norske maiskolber. Maiskolber kan spises grillet, smørdampet eller bakt. Mais er svært anvendelig, og kan brukes i blant annet wok, salater, supper, gryter eller salsa. Fersk mais kan legges rett i fryseren i en plastpose, og behandles som fersk etter tining. Mais er en fin kilde til B-vitaminet folat, samt mineralene fosfor og kalium. Den er også rik på fiber. Den gule fargen skyldes lutein og zeaxantin, de viktigste plantestoffene i mais.

Den norske sesongen er fra august til september. Det som finnes av mais utenom norsk sesong importeres som «sous vide», det vil si vakumpakket og deretter varmebehandlet.

4325-51 Norsk Mais stk.

Norske poteter: Folva Svane og noen lokale varianter (se liste nedenfor)

Folva er en eksklusiv liten norsk potet med en klar og tydelig potetsmak. Svanepotet er en liten og kokefast lys potet med tynt og polert skall. Den inneholder lite tørrstoff og derfor velegnet til koking, steking, damping, ovnsbaking eller til en nydelig potetsalat.

Svanepotet eies av to gårder i Norge, Eftedal Gård i Larvik og Minne Gård i Minnesund, som begge holder høy kvalitet.

Sesong: midten av august - januar 

Agder, Hamar, Bodø, Tromsø, Trondheim, Oslo og Østfold: 4411-21 Potet Folva Svane 32-42 mm 10 kg

Stavanger: 4424-51 Jærpotet små 35 - 42 mm 

Ålesund: 4411-75 Potet Mandeline

Vestfold: 4411-98 Kort & Godt Morenepotet 

Vestfold: 4411-98 Kort og godt Morenepotet

Vestfold: 4420-04 Potet Folva 25-32 mm

Vestfold: 4420-05 Potet Folva 32-38 mm

Bergen: 4410-14 K&G små gule fra Lærdal

Klikk her for å komme til netthandel.