Nye kapteiner på De Norske Kokkelandslagene

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Nye kapteiner på De Norske Kokkelandslagene

De Norske Kokkelandslagenes presenterte tre nye kapteiner, blant dem Inger Renathe Østmo – tidens første, kvinnelige kaptein.

    

Pressemelding fra Norske Kokkers Landsforening

Foto: Christian Vassdal.

Tidligere har De Norske Kokkelandslagenes Manger Gunnar Hvarnes uttalt,
«Mine oppgaver er å få
hver og en i laget løftet frem
på best mulig måte og at de
presterer litt over det vi forventer,
Da presterer laget i topp sjiktet»


For at Gunnar Hvarnes skal nå sin ambisjon, har Norske Kokkers Landsforening i dag presentert tre kapteiner, som skal lede hvert av De Norske Kokkelandslagene. NKL er svart glade og stolte over teamet som nå skal lede De Norske Kokkelandslagene de neste 4-årene 2021-2025.

Norges første kvinnelige landslagskaptein er INGER RENATHE ØSTMO

For første gang har NKL utnevnt en kvinnelig kaptein for et norsk Kokkelandslag. Hun har vært med på Kokkelandslaget Community Catering fra starten i 2018, og deltok tidligere i år Kokke OL. Hun var også med i det første Kantine NM som ble arrangert i 2017. Hun er til daglig fagansvarlig Kjøkkensjef i ISS. Hun er fra Lødingen i Nordland, gikk læretiden på Restaurant DU VERDEN i Svolvær, og har siden 2015 jobbet og bodd i Oslo, samboer og to barn.

Kaptein for Kokkelandslaget SR – Sebastian Myhre Sebastian

Sebastian driver Stallen restaurant og Fyr Bistronomi i Oslo. Han har jobbet på restauranter som Renaa og Feinschmecker i Norge og Per Se i New York. Myhre har vært kjøkkensjef for den norske ambassaden i London og Washington D.C. Han har fått flere utmerkelser, blant annet topplasseringer i norsk og nordisk mesterskap for lærlinger, NM i kokkekunst, World Cup og Årets kokk. Sebastian var tidligere på Det Norske Kokkelandslaget fra 2004-2008


Kaptein for Kokkelandslaget Junior Andreas Myhrvold

Andreas er tidligere vinner av Culinary World Cup og sammen Gunnar Hvarnes vant han gull i KOKKE OL 2008. Andreas utfyller Gunnar på en god måte, og har en gode,pedagogiske evner som han vil dele med Kokkelandslaget Junior sine unge talenter.

NKL ser fremover og er glade for at Gunnar Hvarnes og hans kapteiner nå skal lede De Norske Kokkelandslagene de neste 4-årene. De Norske Kokkelandslagene skal i denne perioden delta i Culinary World Cup 2022 og IKA CULINARY OLYMPICS 2024. I tillegg er det vanlig at Norges deltagere i Global Chef Challenge er fra De Norske Kokkelandslagene, samt at vi alltid skal ha med landslagskokker i Nordisk.

Hvordan kan Norge gjøre det bedre?
Norge og resten av verden vet hvilke resultater De Norske Kokkelandslagene oppnådde i KOKKE OL 2020. Norge vant 6 OL-gull i ulike kategorier og 5 OL-sølv i ulike kategorier, hvor den gjeveste av alle uten tvil er WINNER OVER ALL – Gull til Kokkelandslaget.


Norges skal ikke bare forsvare sin posisjon, alle tre lagene skal bli bedre på flere områder og vi skal utvikle en ny generasjon konkurransekokker. Norge har verdens beste råvarer fra havet, fra innlandet, fra fjellene og den arktiske naturen. De Norske Kokkelandslagenes identitet skal tydelig preges av råvarene.

De Norske Kokkelandslagene vil bli presentert i sin helhet, i Stavanger 7.februar 2021.
Samme helg som TINE MatcCup, ASKO Servering Norges Cup og Det Norske Måltid