Nyhet: Norske gresskar

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Nyhet: Norske gresskar

Vi satser stort på gresskar, og nå lanserer vi spennende norske nyheter. Prøv spagettigresskar, kjernegresskar, Hokkaido eller Halloween.

 

Norsk spagettigresskar

Utseendet til spagettigresskaret kan minne mye om honningmelon, men er lys grønt med et gulskjær. Noen sorter er også helt gule. Når fruktkjøttet kokes, deles det i tråder som minner om spagetti – derav navnet. Etter koking fjernes frøene og det myke fruktkjøttet skrapes løs. Spagettigresskar kan ikke spises rå. Fin å servere som egen rett med smør eller saus til, men kan også brukes som erstatning for pasta, ris eller potet til kjøtt- og fiskeretter. Smaken er mild og fin. Varmebehandlet spagettigresskar får møre og lange gresskartråder med en mild og nøtteaktig smak.

4312-38: Kort & Godt Spagettigresskar

Kjernegresskar

Norsk kjernegresskar (Naked Seed) er et vakkert gresskar med mange bruksområder. Det populære gresskaret produserer frø uten det harde skallet som utvikler seg på de fleste andre gresskarfrø. Frøene er klarte til å spises rett fra frukten, eller enda bedre, stek med litt olivenolje og havsalt og nyt. Med sitt høye ernærings- og proteininnhold, er naturens perfekte snacks. Fruktkjøttet er tynt, lysegult, grovt strukturert, velsmakende og sukkerholdig. Nydelig å bake i ovnen med olje, salt og pepper. Det passer også utmerket i gryteretter, paier, supper og ikke minst til stuinger og tilbehør.

4312-42: Kort & Godt kjernegresskar

Hokkaido gresskar

Uchiki kuri er en dråpeformet sort med oransje skall, men det finnes også helgrønne og blå sorter. Fruktkjøttet er fast, uten tråder og sterkt oransje. Kjøttet har en fast konsistens med en nøtteaktig, mild og søtlig smak. Kjøttet blir fløyelsmykt ved varmebehandling. Skallet på hokkaidogresskar kan spises. Det blir mykt og smakfullt når gresskaret bakes. Hokkaidogresskar er perfekt til en krydret suppe, pureer og hvorfor ikke i en spennende risotto? Perfekt på bruchetta med pesto eller i bakt i ovnen med ferske urter, hvitløk og chili. 

4312-29 Kort & Godt Hokkaido Gresskar

Halloween gresskar

Kjøttet på Halloween-gresskaret har en litt søtlig smak som kan minne om gulrot eller søtpotet. Det passer derfor bra å bruke i oppskrifter som bruker gulrot - f.eks. i suppe og kake.

I det du renser gresskaret, tar du ut det bløte kjøttet og kjernene på samme måte som når du renser en melon. Ta vare på kjernene og grovrens dem for bløtt fruktkjøtt, spre kjernene utover en bakeplate, strø litt salt og rist i ovnen ved 200 grader til de har tatt litt farge. Kjøttet kan brukes blant annet i kake, muffins, suppe eller gresskarscones. 

4312-27: Halloween gresskar