Rorbua Aker Brygge

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Rorbua Aker Brygge

Rorbua, spisestedet på Aker Brygge med historie, sjel og tradisjonsrik, norsk husmannskost, får både sjømat, vilt og grønt levert fra BAMA Storkjøkken.


Den over 20 år gamle restauranten tiltrekker seg alle typer gjester, kanskje nettopp på grunn av at den gir en litt annerledes opplevelse, og bryter med det man ellers finner på brygga.

– Å få levert både fisk, vilt, frukt og grønt fra én og samme leverandør er helt gull. Færre å forholde seg til og færre fakturaer. Slik sparer vi både tid og penger, sier Frode Veie, medeier av Rorbua.

På Rorbua fokuseres det på norske mattradisjoner og god gammeldags husmannskost, hvorav både tørrfisk, hvalbiff og reinsdyrbiff er å finne på menyen. Hver søndag severes tradisjonsrike kjøttkaker, mens det hver onsdag står flesk og duppe på menyen. Med faste spesialiteter tiltrekker de seg stamgjester, og med nye spennende konsepter, som grillspydet «smaken av Norge», sjømatfatet, og nydelig viltgryte, har dette også blitt et svært populært sted for turister. Kjøkkensjefen Birger er flink til å utnytte råvarene, og samtidig holde på den nord-norske tradisjonen.

Rorbua får både vilt, sjømat, og frukt og grønt levert fra BAMA Storkjøkken, hvorav vilt og sjømat utgjør hele 80% av innkjøpene. I tillegg til Rorbua, som omsetter for omtrent 20 millioner, er Veie også medeier av Homans, Bjørungs, Kafe Celsius, O’learys i Fredrikstad og Drammen, samt Pizzanini i Fredrikstad. Veie bruker BAMA Storkjøkken som leverandør på alle sine restauranter, noe som ifølge han selv gjør det lett å forholde seg til leveransene. – Bilen kjører jo uansett, og da er det ingen grunn til å ikke få alt levert samtidig. 

Vi anbefaler sterkt en tur innom Rorbua for å få kjenne på en atmosfære og stemning utenom det vanlige.