Rosettkålen er relativt ny på markedet, og er like velsmakende som den er dekorativ på tallerkenen. Denne kålen ble først utviklet i England og kom på markedet i 2010. Da hadde man brukt 15 år på å finne den rette balansen i smaken. Det hele startet med et ønske om å lage en rosenkål med mindre bitterhet enn den vi kjenner i dag. Resultatet ble en helt ny kål på størrelsen med en rosenkål. Smaken er mild, søt og med et lite nøttepreg. Her i Norge ble denne grønnsaken først kjent i 2015.
Rosettkål er en næringrik og går under betegnelsen supermat - på lik linje med flere andre kålsorter. Den er rik på vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin K, vitamin C, sporstoffet kobber og kostfiber. I tillegg får du vitamin B6 og folat, samt kalsium og kalium.
Vår leverandør av rosettkål er Vang gård på Toten.
Lett å bruke!
Rosettkål er lett å bruke og kan wokes, smørdampes, bakes, sauteres, blancheres, grilles eller spises rå.
- Sautér rosettkålen i 2-3 minutter i en god olje på stekepannen. Dryss over noen pinjekjerner, litt salt og finhakkede urter før servering.
- Friter buketter av rosettkål og server dem med litt majones til forrett.
- Rist rosettkål i en ildfast form med litt olivenolje på 250°C i ca. 10 minutter
- Lag en enkel salat med delte eller snittede rosettkål toppet med en god dressing.