Smakfulle økologiske salater

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Smakfulle økologiske salater

Salat er ikke bare salat, men finnes i utallige smaker, farger og former. Med den riktige salaten kan enhver alminnelig rett få nytt liv.


Innenfor den økologiske verdenen finner vi flere spennende varianter, blant annet Ruccola, Baby leaf mix og Babyspinat. Det er fra Italia vi får disse nydelige, smakfulle salatene, året rundt.

Blant annet fra The OP Euro.Com – familiebedriften som startet opp i Sele Valley i Sallerno i 1995, et område hvor den spesielle jorda og klimaet er avgjørende faktorer for denne typen produksjon.

I Salerno finner vi også den økologiske gården Adinolfi. En gård dekket av drivhus som dyrker et bredt utvalg av Baby leaf. Den unge eieren er spesielt fokusert på innovasjon og miljøvennlig jordbrukspraksis.

Ruccola

Ruccola er salatens krydder med sin karakteristiske peppersmak. Prøv for eksempel ruccola med asparges og parmaskinke, eller som topping på pizzaen. Ruccolaen har matte, grønne, smale og sterkt flikete blader. Smaken er kraftig, og setter sitt preg på retten.  

Økologisk Ruccola: 3858-30

Baby leaf mix

Baby leaf mix gir en flott blanding av farger, smaker og teksturer. Bladene varierer fra krøllete til glatte, og fra mørkegrønne til dypt røde. Perfekt i en grønn salat, men også et godt tilskudd til mange varmretter – hva med å bruke den i wok? Denne salaten blir høstet tidligere enn andre salatblader, og bladene er små, spede og fulle av smak. Varierende smaker. Fra mild til nøtteaktig og lett bitter.

Økologisk Baby Leaf: 3861-68

Baby spinat

Babyspinat er mild, anvendelig og sunn, og egner seg spesielt godt i blandede salater. Babyspinaten høstes litt tidligere enn vanlig spinat, mens bladene fortsatt er vevre. Babyspinaten har en særlig mild og delikat smak. Bland den sammen med andre salatsorter eller server den som den er med en klassisk vinagrette. Smaker godt dampet, i pai og terter. Egner seg også godt til suppe, suffle, mos eller stuing. En flott kilde til folat, vitamin K og vitamin A.

Økologisk Baby spinat: 4207-32