Sunne mellommåltider

Hovedinnhold Hovedmeny
Tilbake til Tema

Sunne mellommåltider

Mange kjenner seg igjen i behovet for små mellommåltider i løpet av dagen. Går det mer enn fire timer mellom hvert hovedmåltid kan et mellommåltid være avgjørende for å bevare konsentrasjon og humør.

I en hektisk hverdag er det fort gjort å ende opp med usunne løsninger. Dette kan man som kokker og kjøkkensjefer ha en innvirkning på, og i stor grad være med å endre. Mellommåltider trenger absolutt ikke å være usunne, da det finnes mange enkle og sunne alternativer som både smaker godt og har mye bedre effekt på energien vår. 

Legg til rette

Det viktigste er å legge til rette for at både kunder og ansatte enkelt kan velge de sunne alternativene. Ha gode og fristende frokostalternativer tilgjengelig på morgenen. Sett frem rettene under lunsjen, samt bordryttere på lunsjbordene med påminnelse om å kjøpe med seg noe å spise til senere. Kom også med oppfordring om å bytte ut den søte møtematen med sunnere alternativer. Med god, mettende og sunn mat tilgjengelig er det større sjanse for at flere også vil velge nettopp dette. Dermed er det mer sannsynlig at søtsuget etterhvert vil minske, og vanene også endres.

Tips til mellommåltider

Kald havregrøt: Havregrøten lages kvelden før, og står dermed ferdig og klar til å spises på morgenen. Bland havregryn, linfrø og havremelk, og la det stå i kjøleskapet over natten. På morgenen er grøten klar, og kan toppes med det man måtte ønske av bær og nøtter. Honning kan tilsettes for en søtere vri.

Egg cocotte: Egg er både næringsrikt og mettende. Visp sammen med litt fløte, sjalottløk og babyspinat, bak i ovnen i 8-10 min, og du har et raskt og enkelt mellommåltid.

Lefseruller: Legg salat, laks, paprika og agurk på en potetlefse sammen med ønsket dressing, rull sammen, og skjær i små biter.

Smoothie: En enkel smoothie med gulrøtter, mango, grønnkål, banan og appelsinjuice gir mye næring og vitaminer. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn masse i en blender, og hell over i glass før servering.

Grovbrød: Skjær skiver av grovbrød, smør på en god dressing og ønsket fyll. For eksempel crispisalat, spirer, paprika og reker, eller hva annet du måtte ønske. Legg skivene sammen, og skjær i passende størrelse.