Svensk safran fra Österlen

Hovedinnhold Hovedmeny

Lørdag 10. mai fra 00.00 til 04.00 gjennomføres planlagt vedlikehold av netthandel, og kan i perioden oppleves som ustabil.

Tilbake

Svensk safran fra Österlen

Sesongen for svensk safran er endelig her! Syd-øst i Skåne - helt ute mot Østersjøen. Her er det optimale forhold med sandholdig jordsmonn, mye lys og akkurat passe temperatur til at Safrankrokusen kan trives godt.

Karl (Kalle) Berglund begynte i 2018 å dyrke Safran i Österlen, Syd-Øst i Skåne- helt ute mot Østersjøen. Her er det optimale forhold med sandholdig jordsmonn, mye lys og akkurat passe temperatur til at Safrankrokusen kan trives godt.

Safrankrokusen spirer på høsten. Rundt Rörum er klimaet og jorda helt perfekt til å dyrke krokusene. De blomstrer kun i noen få dager og må derfor plukkes raskt slik at safranen kan trekkes ut og tørkes.

Karl har utviklet en tørkemetode som er så forsiktig tilgjort at frøenes intense røde farge og karakteristiske smak bevares.

Siden deres første høsting i 2018 har de levert safranen til Michelin-stjernerestauranter både i Sverige og Danmark. Dette er med andre ord safran av topp kvalitet!

 

Foto: BAMA Storkjøkken
Foto: Alice Schoolcraft